Φέτος στο Θεατρικό μας Τμήμα, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες θεατρικές μας διαδρομές, θα βιώσουμε ξανά την μαγική εμπειρία που προσφέρει το θέατρο έχοντας μαζί μας σαν δασκάλα την συντοπίτισσά μας, Ηθοποιό και Σκηνοθέτη Ιωάννα Τρικενέ.

Καλωσορίζουμε την Ιωάννα και σας προσκαλούμε να μοιραστούμε μαζί όμορφες, δημιουργικές θεατρικές στιγμές … και σε αυτό είστε όλοι σας ευπρόσδεκτοι! Μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, θεατρικού παιχνιδιού, θεατρικές παραστάσεις.

Η Ιωάννα Τρικενέ, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Το 2016 απέσπασε το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας, για το ρόλο της στην ταινία «Μάγδα» του Δημήτρη Ζούρα, στο 39ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Δράμα. Το 2017 στην θεατρική παράσταση “Η Μύτη” – Θέατρο Πόρτα – ήταν βοηθός Σκηνοθέτη, όπως επίσης και στην παράσταση “Λάμπρος” το 2019 (του Διον. Σολωμού) – Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το 2020 συμμετείχε ως καλλιτεχνικός συνεργάτης στο PATARI PROJECT με το έργο: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ του Αντόνιο Βιβάλντι σε παραγωγή της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. Συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση “Το Μάθημα” του Ευγένιου Ιονέσκο, στο Θέατρο ΑΡΧΗ σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά.Το 2017 πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ενώ Κοιμόμαστε» / They will find us sleeping στο Skrow Theater.

Η Ιωάννα σημειώνει γι αυτή την παράσταση: “Κάθε μέρα κάνουμε την ίδια περίπου διαδρομή. Πηγαίνουμε στην δουλειά μας, βγαίνουμε στα ίδια μέρη για καφέ ή φαγητό, συναντάμε φίλους, γείτονες και γνωστούς. Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας καλοπροαίρετα, φευγαλέα χαμόγελα.

Ζούμε μέσα σε μια κοινωνική συνθήκη που φέρει τον τίτλο ειρηνική. Μια απλή, ήσυχη καθημερινότητα. Μια συμπαθής, αστική γαλήνη. Όλοι είναι εν δυνάμει φίλοι και συνοδοιπόροι στους μικρούς κοινούς μας αγώνες. Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, είμαστε σύμμαχοι. Έστω και θεωρητικά. Και η περιπετειώδης βόλτα που ζούμε το αποδεικνύει”.

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος”Το Αιτωλικό”