Σε χαμηλούς ρυθμούς κινούνται οι εμβολιασμοί σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο αν και η περίοδος των διακοπών για τους περισσότερους, έχει πλέον παρέλθει.

Σε εθνικό επίπεδο, καταγράφονται περίπου 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα και στην Αιτωλοακαρνανία, είναι γύρω στο όριο των 500.

Στην Ελλάδα, έχει πλήρως εμβολιαστεί το 54,3% του πληθυσμού, που αντιστοιχεί περίπου στο 65% του ενήλικου πληθυσμού.

Το αντίστοιχο νούμερο στην Αιτωλοακαρνανία είναι 86.777 πλήρως εμβολιασμένοι, που αντιστοιχεί στο 41,3% του συνολικού πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας, με βάση την απογραφή του 2011, όπου ο πληθυσμός ήταν 210.000 κάτοικοι.

Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται 13 μονάδες πίσω από την εθνική επίδοση και όπως προκύπτει είναι μάλλον μια από τις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη και άρα, πιο ευάλωτη σε ένα νέο κύμα της πανδημίας, που είναι και αναμενόμενο με την πτώση της θερμοκρασίας, το άνοιγμα των σχολείων κλπ.

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα παρουσιάζουν μια σχετική μείωση τις τελευταίες μέρες. 262 είναι τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα και καταγράφονται 124,3 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 7.321 κρούσματα.

Η πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία, έχει απο τα μέσα του καλοκαιριού απασχολήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υγειονομικούς φορείς στην περιοχή, που είχαν κάνει λόγο για ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών, που λογικά αναμένονται εντός του μήνα.

agrinionews.gr