Για μια ακόμη φορά ο Άγιος Θωμάς έχει διακοπή νερού και δεν είναι βέβαια η μόνη περιοχή του δήμου μας με πρόβλημα.

Οι διακοπές είναι πλέον η κανονικότητα για όλο τον δήμο.

Στην ΔΕΥΑΜ θεωρούν λογικό το να μην ενημερώνουν ποτέ για τις βλάβες και τις επερχόμενες διακοπές νερού.

Η ιστοσελίδα της εταιρίας στην οποία προαναγγέλλονται οι βλάβες, έχει να ενημερωθεί από το 2016.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης, στον οποίο όλοι μας παραπέμπουν για πληροφορίες, απαξιεί να σηκώσει τηλέφωνο.

Βλάβες γνωστές στην ΔΕΥΑΜ, δεν επιδιορθώνονται και αφήνεται το νερό να τρέχει επί μήνες και να κατασπαταλάται ένα υπερπολύτιμο κοινωνικό αγαθό.

Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι δίνουν τον εαυτό τους, αλλά αυτό δεν φτάνει, είναι λίγοι.

Προσλήψεις συμβασιούχων γίνονται κατά κόρον, αλλά για την ΔΕΥΑΜ ούτε ένας υδραυλικός.

Ένα έργο εκατομμυρίων για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, εγκεκριμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2018, παραπαίει !

Η ανίκανη και άτολμη διοίκηση της ΔΕΥΑΜ, συσσωρεύει χρέη και αντιδρά σε κάθε προσπάθεια και κάθε πρόταση εξυγίανσής της, ανήμπορη να κάνει ακόμα και ένα απλό διακανονισμό των χρεών της, με τεράστια ευθύνη και της δημοτικής αρχής.

Δεν κατηγορούμε βέβαια την δημοτική αρχή για ό,τι παρέλαβε, αυτό είναι το θεάρεστο έργο που κληρονόμησε στον δήμο η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κατηγορούμε όμως τον δήμο γιατί επί δύο ολόκληρα χρόνια δεν έχει κάνει για την ΔΕΥΑΜ το ελάχιστο, δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί εντός της επιχείρησης, βλέπει την συνεχή επιδείνωση της οικονομικής της θέσης και απλώς παρακολουθεί !

Οι δημότες, θύματα της κατάστασης, πληρώνουν ένα από τα ακριβότερα τιμολόγια στην Ελληνική επικράτεια, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα !

Αυτό που συμβαίνει είναι απλώς ανικανότητα; η μέρος ενός γενικότερου σχεδίου;

Μήπως τελικά ακολουθείτε την γνωστή συνταγή : πρώτα απαξιώνουμε την επιχείρηση, μετά έρχεται η αγανάκτηση της κοινωνίας και τέλος η ιδιωτικοποίηση επέρχεται σαν ώριμο φρούτο, με τα τιμολόγια να αυξάνονται στα ύψη, προς όφελος των ιδιωτών και εις βάρος της κοινωνίας ;

(φωτογραφία αρχείου)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ