Χρειάστηκε να περάσουν παραπάνω από δυο μήνες, ώστε να μπει σε φάση υλοποίησης η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου.

Η αναστολή της λειτουργίας της, μετά την αποκάλυψη του agriniopress, για την απόλυτη θνητότητα, όσο καιρό λειτουργούσε ως ΜΕΘ κορωνοϊού (41 νεκροί) και η μετακίνηση του προσωπικού της, είχαν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις, ειδικά μετά την μεταφορά τραυματιών – ασθενών σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων.

Οι νεώτερες πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως η ΜΕΘ πρόκειται τελικά να επαναλειτουργήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Μάλιστα, έχει ήδη υπογραφεί η μετακίνηση του Διευθυντή της.Στην ΜΕΘ θα αναλάβει επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.Η εγκατάσταση του θα γίνει σύντομα, παρουσία της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Εξελίξεις με τον μαγνητικό τομογράφο«Διαρκές σκάνδαλο» έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα, το θέμα της μη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Αγρινίου, από την ημέρα προμήθειας και εγκατάστασης του, όταν έγινε η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, με τις ευθύνες να βαραίνουν τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας από το 2013 μέχρι σήμερα.

Στο μείζον αυτό θέμα υπάρχουν επίσης εξελίξεις, αφού φέρεται να έχει υπογραφεί από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ η απόφαση μετακίνησης ακτινολόγου από το Αγρίνιο, για εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα πρώτο και σημαντικό βήμα, ώστε αυτός ο πανάκριβος και μεγάλης σημασίας εξοπλισμός, επιτέλους, να λειτουργήσει.

(φωτογραφία αρχείου)

agriniopress.gr