Σήμερα το πρωί, παρουσία της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επαναλειτουργεί μετά απο περίπου τρεις μήνες η ΜΕΘ του νοσομειου Αγρινίου.

Στη Μονάδα είχε μπει «λουκέτο» στα μέσα Ιουλίου και το προσωπικό της είχε μετακινηθεί σε γειτονικά νοσοκομεία, μετά τις αποκαλύψεις για την απόλυτη θνητότητα που εμφάνισε για όση περίοδο λειτουργούσε ως ΜΕΘ-Covid, με 41 νεκρούς σε 41 νοσηλευθέντες.

Η 6η ΥΠΕ , μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί είχε κάνει λόγο για «συνήθη διαδικασία για την απολύμανση-συντήρηση» της Μονάδας.

Όμως η διαδικασία αυτή συνήθως κρατά δέκα μέρες και όχι τόσες εβδομάδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη να φουντώνει, μετά και από επείγοντα περιστατικά που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε και η ΜΕΘ ανοίγει σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου τις πόρτες της, ως γενική ΜΕΘ, με τον διευθυντή της να έχει μετακινηθεί και νέα επιστημονικά υπεύθυνη να αναλαμβάνει η εντατικολόγος – διευθύντρια ΕΣΥ κ. Χριστίνα Σκλάβου (φωτο). Να σημειωθεί πως η θέση του κ. Γκιάφη δεν έχει μείνει κενή οπότε τίθεται θέμα ως προς την πλήρωσή της με νέο Διευθυντή.

agriniopress.gr