Ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook έκανε ο δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, αμέσως μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού.

«Μια ιστορική μέρα για το Αιτωλικό και το Δήμο μας!

Παρουσία εκατοντάδων συνδημοτων μας, σε μια συγκινητική προσέλευση τιμήσαμε σήμερα τον Αρχιστρατηγο της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Απόψε εδώ στην καρδιά του Αιτωλικού και σε ένα ακόμη ιστορικό σημείο της πόλης, έλαβε χώρα η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ηρωικού οπλαρχηγού.

Μέσω της παρουσίας του άξιου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας τις ένοπλες δυνάμεις που με υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση προστατεύουν άοκνα τα σύνορά μας.

Έτσι, όπως και τότε, πριν από διακόσια χρόνια, κάποιοι άλλοι πολεμιστές, με άλλες φορεσιές, με διαφορετικά όπλα, μα πάντα με την ίδια ελληνική καρδιά σήκωσαν ως γίγαντες το ανάστημά τους απέναντι στη θηριώδη οθωμανική αυτοκρατορία και κατάφεραν να κερδίσουν με την αυτοθυσία τους την πολυπόθητη ελευθερία του έθνους.

Ένας απ αυτούς τους ήρωες, ήταν και ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης, που καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίστηκε με σθένος.

Μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, παρακάμπτοντας ακόμα και τα προβλήματα υγείας που τον ταλάνιζαν επί σειρά ετών.

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο υπηρέτησε τον αγώνα και την πατρίδα με αυταπάρνηση και ηρωισμό.

Κατέθεσε όλες του τις δυνάμεις στον Αγώνα, με πνεύμα εθνικής ενότητας και συνεργασίας και το βλέμμα στραμμένο πάντα σε ένα ελεύθερο και ενωμένο έθνος.

Οι προτροπές του, επίκαιρες όσο ποτέ, θα αποτελούν πάντα ένα φωτεινό μονοπάτι για τις σκέψεις μας, την πορεία μας και το μέλλον που ατενίζουμε.

Και όπως είπε λίγο πριν το τέλος του:”εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα” .

Ας μείνουμε σε αυτό ….. Για την πατρίδα!»

Από το λογαριασμό του κ. Κώστα Λύρου στο Facebook