24.9.2021 Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού.

Είναι πανθομολογούμενο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο μας είναι τριτοκοσμικές. Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τα «αυτονόητα» που σήμερα απουσιάζουν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μια βόλτα για παράδειγμα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου θα πείσει και τον πλέον απομακρυσμένο δημότη της Ιεράς αλλά και ετεροδημότη για την κατάντια μας. Αυτό όμως είναι μία διαπίστωση.

Μία ακόμη διαπίστωση είναι ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο μαύρα και ότι υπάρχει ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, ίσως η τελευταία.

Μετά από πολλά χρόνια σκληρών μνημονίων και τεράστιας κάθε χρόνο μείωσης κονδυλίων για την τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός που άφησε ασυντήρητες τις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (με ελάχιστες εξαιρέσεις ) και έβγαλε στην επιφάνεια την ανοργανωσιά και την προχειρότητα, ήρθαν κονδύλια για όλους τους Δήμους της χώρας ξεκινώντας από την προηγούμενη Κυβέρνηση και το πρόγραμμα Φιλόδημος για να φτάσουμε στο σήμερα με πλήθος διαθέσιμων κονδυλίων που παρέχονται στους «έτοιμους» από μελέτες Δήμους.

Ο Δήμος μας σε κάποια από αυτά εδώ και δύο χρόνια ενταγμένος !!

Περιμένουμε λοιπόν όλο το φίλαθλο κοινό αλλά και οι δημότες και η νεολαία, που κάνουμε χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν τα περιβόητα για το Δήμο μας έργα. Ενδεικτικά αναφέρω,

Κατασκευή νέου ταρτάν ( επιτέλους ) στίβου και γήπεδο ποδοσφαίρου σε Μεσολόγγι και Νεοχώρι. (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2018 ). Δημοπρατήθηκε και αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες. Το λάθος όμως είναι ότι αφαιρέθηκε ο φωτισμός για το ΔΑΚ Μεσολογγίου κάτι που θεωρώ ότι ο κος Δήμαρχος ως αρμόδιος θα το διορθώσει. Το δικό του λάθος.

Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Αιτωλικό. (Leader Αγροτικό 2018 – Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ )

Κατασκευή – Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου. Εδώ δεν χρειάζεται ανάλυση, δύο χρόνια καθυστέρηση έχει εξοργίσει τους πάντες. ( Πρόγραμμα από Υπουργείο Περιβάλλοντος 2019 και ιδία έσοδα του Δήμου )

Κατασκευή κολυμβητηρίου. Δύο χρόνια μετά την ματαίωση και την δέσμευση της δημοτικής αρχής για νέα δημοπράτηση με ενεργειακό όμως αποτύπωμα προκειμένου να είναι βιώσιμο δεν έχει γίνει τίποτα. Εδώ απαιτείται η αύξηση του Π/Υ που είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (900.000 ιδία έσοδα ) κάτι που μπορεί να γίνει γιατί ο Δήμος πλέον έχει χρήματα να ενισχύσει και να δημοπρατήσει το έργο που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας.

Διαφορετικά ας απευθυνθεί στον Υπουργό Αθλητισμού και το Γενικό Γραμματέα πρώην πολίστα που δεν θα πουν όχι στην πρωτεύουσα και την ιστορία της στο πόλο.

Τέλος, σε λίγες ημέρες παραδίδεται το κλειστό γυμναστήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Λύκειο Νεοχωρίου ( το πρώτο έργο που δημοπράτησε η παρούσα δημοτική αρχή και ο παυθέντας μετά από λίγο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος ) και τα παιδιά των Οινιαδων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν. Προφανώς υπάρχουν και προβλήματα. Αν ήταν εύκολα δεν θα άλλαζαν οι δημοτικές αρχές σαν τα πουκάμισα. Κρινόμαστε όχι από τις προθέσεις. Αλλά από τα πεπραγμένα μας. Και τις επιλογές μας.

Διαμαντόπουλος Σπύρος, Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλοςΟικονομολόγος