Το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου έχει δημιουργήσει μεγάλη καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων τον τελευταίο καιρό στο Δήμο, αφού όπως έχει δηλώσει ήδη ο Δήμος τα απορριματοφόρα είναι αναγκασμένα να κάνουν δρομολόγια μέχρι το ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.

Η κατάσταση και στο Αιτωλικό είναι δύσκολη με σωρούς σκουπιδιών εκτός των κάδων, περιφερόμενους και διαλυμένους από τα αδέσποτα της περιοχής.

Επιπλέον, μετά τη λαϊκή της Παρασκευής, τα σκουπίδια των εμπόρων (χάρτινα τελάρα κλπ) έμειναν για περισσότερες από τρεις μέρες στο χώρο κάνοντας την κατάσταση χειρότερη.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων προέβη χθες στην ακόλουθη ανακοίνωση δια στόματος της αντιδημάρχου κας. Περσεφόνης Μελαχρή: «Τις προηγούμενες ημέρες αλλά και σήμερα παρατηρείται αύξηση των απορριμμάτων πέριξ των κάδων της πόλης αλλά και των οικισμών σε όλο το Δήμο.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συνδημότες μας ότι η μείωση της συχνότητας της αποκομιδής οφείλεται στο ότι τα απορρίμματα του Δήμου μεταφέρονται στο Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπακτίας του οποίου το ωράριο, οι μέρες λειτουργίας αλλά και η απόσταση δε βοηθούν στην πλήρη αποκομιδή στο Δήμο μας.

Ήδη εξετάζονται εναλλακτικές μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Μεσολογγίου, ενώ το πλυντήριο του Δήμου πλένει καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία όπου παρατηρήθηκε μεγάλη συγκέντρωση σκουπιδιών.

Στο διάστημα αυτό ζητάμε την κατανόησή σας προκειμένου να μειωθεί η συχνότητα απόρριψης για να μη δημιουργούνται σωροί γύρω από τους κάδους, διαβεβαιώνοντάς σας ότι το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα θα επιλυθεί και η αποκομιδή θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.»

etoliko.gr