Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά, Απορίες – Σχόλια ενός δημότη (2), που μοιράστηκα μαζί σας μερικές από τις απορίες ή σχόλιά μου για τον τόπο.

Σήμερα είναι μια τέτοια στιγμή. Ας ξεκινήσουμε.

1ο Halloween στο Αιτωλικό

Οι εργασίες για το 1ο Halloween στο Αιτωλικό καλά κρατούν με τους ιστούς των αραχνών να έχουν τοποθετηθεί σε διάσπαρτα σημεία εκτός και εντός του νησιού. Οι δοκιμές, από ειδικούς, των ηλεκτρονικών αραχνών και κουνουπιών σιγά σιγά ολοκληρώνονται. Οι κολοκύθες όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα. Οι καταστηματάρχες έχουν στολίσει τις όψεις των μαγαζιών τους. Οι διοικούντες δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν οι προηγούμενοι το 2018, το Halloween, φέτος, θα γιορταστεί. Η 31η Οκτωβρίου πλησιάζει και οι αρχές διατυμπανίζουν ότι όλα θα είναι έτοιμα για την μεγάλη «αμερικανική» γιορτή. Πληροφορίες, τις οποίες δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει ακόμα, αναφέρουν ότι ο Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα αποδέχτηκε την πρόταση του Δήμαρχου Ι.Π. Μεσολογγίου να παραστεί στο 1ο Halloween Αιτωλικού.

Αυτά θα λέγαμε και θα χαιρόμασταν αν ήμασταν στην Αμερική. Δυστυχώς δεν είμαστε όμως.

Η μάντρα έχει τη δική της ιστορία

Εδώ και ένα χρόνο «φωνάζει» ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολειού Αιτωλικού για την επισκευή της πετρόκτιστης μάντρας προς την μεριά του cine Αλέξ και κανείς δεν ακούει. Η Διεύθυνση του σχολείου αδυνατεί, όπως λέει, οικονομικά να αναλάβει την εργασία και ο Δήμος έχει τάξει μελλοντική βοήθεια. Αλλά πόσο μελλοντική βρε παιδιά;;; Παιδιά παίζουν στον προαύλιο χώρο. Δεν θα κτίσετε καινούριο σχολείο, μια επισκευή της υπάρχουσας μάντρας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνετε για να είναι ασφαλή τα παιδιά.

Big Brother Limanaki Park;;;

Τοποθετήθηκαν κάμερες παρακολούθησης στην περιοχή του λιμανιού της Μπουκουγιάνου για την προστασία του πάρκου. Και δεν ξέρω αν θέλω να γελάσω ή να κλάψω. Θα ήθελα να μάθω ποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα. Προφανώς και είμαι κατά των βανδαλισμών στην δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία αλλά είμαι και υπέρ της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Οι κάμερες δεν είναι η απάντηση στους βανδαλισμούς. Με τις κάμερες ούτε μαθαίνουμε τους πολίτες να μην κάνουν ζημιές ούτε τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους. Η μόρφωση, η παιδεία, η ενημέρωση, ο σεβασμός, η κριτική σκέψη κ.α. είναι η απάντηση στους βανδαλισμούς.

Μυαλό δεν βάζουμε

Άνοιξε δεύτερη τρύπα στα ανατολικά γιοφύρια, μέσα σε επτά χρόνια, σε διαφορετική καμάρα αυτή την φορά και μυαλό δεν βάζουμε. Συνεχίζουν κανονικά να διέρχονται οχήματα μεγαλύτερα των έξι τόνων πάνω από τα γιοφύρια. Οι οδηγοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφειάρχη, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο Αιτωλικού που πάνω από την τρύπα αποφάσισαν για την διάσωση του υπάρχοντος μνημείου και την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών του Αιτωλικού με την στεριά.

Με τα σκουπίδια τι θα γίνει;

Τι γίνεται βρε παιδιά με τα σκουπίδια; Ο ΧΥΤΑ κάθε λίγο και λιγάκι καίγεται. Ο ΧΥΤΑ μάθαμε ότι είναι παράνομος εδώ και χρόνια. Σκουπίδια μεταφέρονται στην Ναύπακτο. Απορριμματοφόρα του Δήμου Αγρινίου έκαναν την συλλογή των σκουπιδιών πριν μερικές μέρες. Αύξησαν τους φόρους από τον πρώτο κιόλας χρόνο για την συλλογή των απορριμμάτων. Μπάχαλο η κατάσταση. Φτάνουν, όμως, οι εκκλήσεις του Δήμαρχου και των εργαζομένων του Δήμου για την ομαλοποίηση του προβλήματος; Φυσικά και όχι, όλοι γνώριζαν την κατάσταση εξ αρχής αλλά έκαναν τουμπεκί.

Α! Τώρα θυμήθηκαν την ανακύκλωση.

Ο Καραπάνος είναι η λύση

Συμπλήρωσε το 50% της θητείας του ο Δήμαρχος κ. Λύρος και αντί να μας παρουσιάσει τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή αυτά που θα ολοκληρωθούν ή αυτά που σκέφτεται να κάνει τα επόμενα δυο χρόνια για ακόμα μια φορά μας κατηγορεί τον Καραπάνο και την ομάδα του. Ο Καραπάνος, τελικά, είναι η ρίζα του κακού για τον Δήμαρχο ή η ευκαιρία για να καλύψει την ανικανότητά του; Ιδού η απορία.

Happy Halloween, λοιπόν!!!

Σπυρίδων Δ. Σταράμος