Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σας έχουμε ήδη πληροφορήσει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρξει πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο, πρόβλημα που γίνεται ήδη ορατό.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο να βρεθεί βιώσιμη λύση και να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη και λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η αποκομιδή και διάθεση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης πραγματοποιείται κανονικά. Δεν έχει σταματήσει, τουναντίον, είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ, να συμβάλουμε όλοι στην επιτυχία της, με το να αυξήσουμε τις προσπάθειες μας στο να ανακυκλώνουμε τα οικιακά απορρίμματα εντονότερα, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μειώσουμε τον όγκο τους και θα μειωθεί όσο το δυνατόν το πρόβλημα με την εναπόθεση τους σε ΧΥΤΑ, ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Είναι ευκαιρία να ενδυναμώσουμε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρξει ένα μακροχρόνιο θετικό αποτέλεσμα, χρήσιμο για τον τόπο μας, δια μέσου της όποιας ταλαιπωρίας υφιστάμεθα ως δημότες αυτή την χρονική στιγμή.

Ζητούμε την συνεργασία σας στο να ενδυναμώσουμε και επεκτείνουμε την ανακύκλωση στο Δήμο μας, καθώς είναι μέρος της λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή.

Ταυτόχρονα περιμένουμε και ευελπιστούμε να εγκρίνει η δημοτική αρχή τη μελέτη που λιμνάζει από τον Ιανουάριο και αφορά τα βιοαποβλητα (καφέ κάδοι) μέσω των οποίων θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα απορρίμματα που φτάνουν στον ΧΥΤΑ (ακόμη και 50%)

Ευελπιστούμε στην συνεργασία και κατανόησή σας.

Σωματείο Εργαζομένων Ι.Π. Μεσολογγίου – Το Διοικητικό Συμβούλιο