Για το φαινόμενο των αραχνών που έκαναν την εμφάνιση τους ξανά στο Αιτωλικό μίλησε στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Ακαρνανικών Ορέων, κ. Γιάννης Σελιμάς, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα κάνει τον κύκλο του.

Οι αράχνες, κατά τον κ. Σελιμά, εμφανίζονται όταν υπάρχουν πολλές σκνίπες στην λιμνοθάλασσα για να τις φάνε.

Παράλληλα αναφερόμενος και στον βιολογικό καθαρισμό του Αιτωλικού και εάν δημιουργεί θέμα με τα προβλήματα που υπάρχουν ο κ. Σελιμάς είπε μεταξύ άλλων:

«Ο βιολογικός καθαρισμός του Αιτωλικού δεν λειτουργεί καλά και θα έλεγα ότι ήταν λάθος η χωροθέτηση του μες στο κέντρο του υγροβιότοπου. Από ότι γνωρίζω υπάρχει μια πρωτοβουλία του δήμου Μεσολογγίου να δημιουργηθεί ένας καταθληπτικός αγωγός που θα μεταφέρει τα λήμματα του βιολογικού του Αιτωλικού στον αναβαθμισμένο αγωγό των Οινιαδών.

Εκεί με την ρίψη τους στον ποταμό Αχελώο θα έχουμε μεγαλύτερη ικανότητα διασκορπισμού και άρα λιγότερα φαινόμενα τέτοιων καταστάσεων. Τα λήμματα του βιολογικού καθαρισμού του Αιτωλικού δεν βγαίνουν τόσο καθαρά. Ο δήμος αυτή τη στιγμή από ότι γνωρίζω χρησιμοποιεί εξωτερικό εργολάβο για την λειτουργία του βιολογικού καθώς η ΔΕΥΑΜ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα».

agrinionet.gr