Ζωντάνια, καλλιτεχνική δημιουργία, έμπνευση και δράση θα δει κάποιος αν επισκεφτεί τα ισόγεια εργαστήρια στο Μουσείο Β. Κατράκη στο Αιτωλικό, αυτή και την επόμενη εβδομάδα.

Από τις 4 Οκτωβρίου έχουν έρθει στην περιοχή μας 6 καλλιτέχνες από το Αμβούργο της Γερμανίας. Στόχος των καλλιτεχνών η γνωριμία με ντόπιους καλλιτέχνες, η ανάπτυξη συνεργασιών και η παραγωγή πρωτότυπων έργων.

Πολλά τμήματα του Γυμνασίου Αιτωλικού έχουν ήδη επισκεφτεί τα εργαστήρια του Μουσείου αυτή την εβδομάδα και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις ζωγραφικής, μουσικής και σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πολλοι από τους καλλιτέχνες είχαν βρεθεί στο παρελθόν στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό στα πλαίσια του προγράμματος “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους – Roots are Routes”.

Η επίσκεψη τους στο Κατράκειο ήταν καταλυτική αφού έκτοτε αποφάσισαν ότι επιθυμούν να βρεθούν στα ισόγεια εργαστήρια για να εργαστούν και συνεργαστούν εμπνεόμενοι από τον υπέροχο τόπο του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.

Η επιθυμία τους αυτή κατάφερε να γίνει πραγματικότητα φέτος αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια της πανδημίας.Οι δεσμοί φιλίας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ Μεσολογγίου και του πολιτιστικού κέντρου του Αμβούργου Honigfabrik καλά κρατούν αφού ήδη έχουν μεταβεί στο Αμβούργο δύο φόρες ομάδες μαθητών (Γυμνάσιο Αιτωλικού, Λύκειο Ευηνοχωρίου, Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσολογγίου) ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που μας επισκέπτονται από το Αμβούργο.

Πρόθεση είναι να συνεχιστούν οι ανταλλαγές μεταξύ ομάδων καλλιτεχνών και μαθητών.Η ομάδα καλλιτεχνών “Waav kollective” βρίσκεται εδώ στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής “Ήρωες του σήμερα” και χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης της δράσης τους εδώ είναι η Όλγα Δασκαλή, Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, με την ιδιότητα της ως διαχειρίστρια πολιτιστικών έργων και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος, πολιτικός επιστήμονας.

Μπορείτε να ακολουθήστε στο instagram το #waavontour για να δείτε περισσότερο υλικό και νέα της ανταλλαγής στο Αιτωλικό και Μεσολόγγι.

etoliko.gr