Για άλλη μια φορά η σημερινή μειοψηφούσα δήθεν δημοτική αρχή μας έδειξε μέσα στο Δ.Σ ότι δεν έχει κανένα στόχο για τον δήμο Μεσολογγίου , μας έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι δημότες πάρα μόνο για τις έμμονες και τις αγκυλώσεις του δημάρχου.

Στη συζήτηση παρ ότι τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις καμιά δεν απαντήθηκε ως συνήθως.

Ακόμα και για το αλιευτικό καταφύγιο που είναι θέμα ωρών να καταστραφεί ολοσχερώς δεν αναφέρθηκε και ούτε απάντησε καθόλου παρ ότι ενημερώθηκε σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης.

Κατά <<περίεργο >> τρόπο οι τοποθετήσεις κάποιων ανθρώπων με διαφορετική προσέγγιση από αυτήν του <<δημάρχου >> δεν ακούγονταν κατά την διαδικτυακή μετάδοση του Δ.Σ και μάλιστα υπήρχαν και διακοπές . Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις.

Αν και ο ΧΥΤΑ αποτελεί κατά τα πορίσματα των επιθεωρητών ωρολογιακή βόμβα για την υγειά των κάτοικων του δήμου απέφυγε να προτείνει λύση σαν δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο απέφυγε να παρθεί απόφαση για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επεξεργαστεί προτάσεις για να βρει την πιο συμφέρουσα λύση παραπεμπόντας το σε επόμενο Δ.Σ αγνοώντας την σοβαρότητα του προβλήματος και πολύ περισσότερο την υγειά των κάτοικων του δήμου.

Παρ ότι ο ΧΥΤΑ είναι κλειστός κατά παράξενο τρόπο ο φορτωτής που είναι περιουσιακό στοιχείο του ΧΥΤΑ και που κατά πληροφορίες είναι ανασφάλιστος εκτελεί εργασίες εκτός ΧΥΤΑ.

Ο <<δήμαρχος >> θα πρέπει να απαντήσει 1) Ποιος έδωσε την εντολή να βγει έξω από τον ΧΥΤΑ το βαρύ αυτό μηχάνημα έργων που είναι για εργασίες μόνο στο ΧΥΤΑ ??? 2) Το μηχάνημα αυτό είναι ασφαλισμένο ??? και αν δεν είναι ασφαλισμένο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ???

Αγαπητοί συνδημότες ο ΧΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ . Ο δήμαρχος δεν νοιάζεται γι αυτό, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περνά ο χρόνος και να αυτοικανοποιείται με τον τίτλο του <<δημάρχου >> προβαίνοντας ταυτόχρονα σε ενέργειες καταστροφικές για τον δήμο.

Επιτακτική ανάγκη 1) Άμεση παρέμβαση της αποκατάστασης του χυτα διαθέτοντας ακόμα και τα χρήματα που προήλθαν από την αύξηση των δημοτικών τελών για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Ναύπακτο αναζητώντας ταυτόχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία από διάφορες πηγές . 2) Λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του ΧΥΤΑ που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή λειτουργείται του. 3) Άωρος προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων μέχρι την έναρξη της νόμιμης λειτουργίας του. 4) άμεση έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης των κάτοικων ώστε να δημιουργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση και να γίνεται διαχωρισμός των απορριμμάτων στην πηγή ώστε να μειωθεί ο όγκος και να βελτιωθούν οι συνθήκες για την επίτευξη της κομποστοποίησης.

Αυτά τα άπλα πράγματα αυτός ο πολιτικά ανίκανος <<δήμαρχος >> δυο χρονιά τώρα δεν έχει μπορέσει να τα θέση ούτε σαν προτεραιότητα.

Ας του υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι το μόνο που πιθανόν είναι ικανός να προσφέρει σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο είναι η άμεση παραίτηση του ώστε να αποφύγουμε την οριστική καταστροφή.

ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ