Η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν προχθές και τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, με ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη (6.700) και περισσότερα από 6.000 μολύνσεις χθες.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο θα εντατικοποιηθούν και τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα αυξηθούν.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του κρίσιμου κατά την κυβέρνηση μέτρου της εντατικοποίησης των ελέγχων.


8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους από το προσεχές Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

(φωτογραφία αρχείου)

iefimerida.gr