Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του agriniopress.gr, σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται πως διαδραματίστηκε στο γραφείο του δημάρχου Μεσολογγίου τη Δευτέρα 1/11, με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Κώστα Λύρο και τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στον δήμο κ. Μπαρμπετάκη.

Ο συνδικαλιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο δημαρχείο για να πάρει υπογραφή για υπηρεσιακό του θέμα, όταν τον κάλεσε ο δήμαρχος και του έκανε παρατηρήσεις σχετικά με την στάση του στο θέμα του ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος φέρεται να του ζήτησε να αλλάξει στάση, με τον πρόεδρο να του απαντά πως δεν γίνεται έτσι μια συζήτηση για ένα θέμα που ταλανίζει τον δήμο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο κ. Λύρος φέρεται να αντέδρασε βίαια και σε έξαλλη κατάσταση να απώθησε και να εξύβρισε τον κ. Μπαρμπετάκη και να τον χτύπησε με γροθιές στο στήθος. Ο πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως αντέδρασε ψύχραιμα και δεν ανταπέδωσε.

Το επεισόδιο έληξε στη συνέχεια με τον κ. Μπαρμπετάκη να δηλώνει πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του δημάρχου Μεσολογγίου για εξύβριση και χειροδικία, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, ο δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση τύπου σχετικά με τα όσα συνέβησαν, όπου αναφέρεται:

Σχετικά με δημοσιεύματα που υπήρξαν για δήθεν χειροδικία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βασίλη Μπαρμπετάκη δηλώνονται τα εξής:

Ο κ. Μπαρμπετάκης βρέθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου σήμερα το μεσημέρι με σκοπό να συζητηθεί αίτημά του για διδασκαλία στα ΙΕΚ πέραν των καθηκόντων του. Ο Δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι είναι δημοτικός υπάλληλος, προϊστάμενος του Δήμου και θα ήταν πιο δίκαιο μια τέτοια αμοιβή να δίνεται σε ανέργους συμπολίτες μας.

Η συνέχεια έφερε έντονη αντιπαράθεση η οποία όμως επ’ ουδενί δεν οδήγησε σε άσκηση βίας και χειροδικία εκ μέρους του Δημάρχου. Το ήθος και το ύφος του Κώστα Λύρου είναι γνωστό και παραμένει ευγενής ακόμη και όταν προκαλείται ή κάποιοι τορπιλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.

Οι διαφορετικές γνώμες πάντα θα υπάρχουν και ο διάλογος είναι η μόνη λύση. Τα όσα γράφονται είναι εκ του πονηρού και έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν και άλλο μια τεταμένη κατάσταση στο Δήμο που είχε αφετηρία την περίεργη φωτιά στο ΧΥΤΑ περίπου δύο μήνες πριν.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ακολουθείται πάντα ο δρόμος της σύνθεσης και της σύμπνοιας και παρά τις προκλήσεις δεν θα οδηγηθούμε στην ποινικοποίηση του δημόσιου βίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου, Βασίλης Μπαρμπετάκης, υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου, Κώστα Λύρου για το επεισόδιο εις βάρος του πρώτου, ενώ μήνυση υπέβαλε και το Σωματείο για τους λεκτικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου για τα μέλη του Δ.Σ.

Το Σωματείο Εργαζομένων έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες έλαβε χώρα ένα ακόμη ακραίο επεισόδιο με την δημοτική αρχή. Ένα επεισόδιο σε μια σειρά γεγονότων που σκοπό έχουν να Φιμώσουν τη φωνή του σωματείου στις πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.
Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία του
Δήμου, την νομιμότητα και τυπικότητα των ενεργειών της διοίκησης.

Ένα επεισόδιο που έχει να κάνει με το κλίμα φίμωσης εκφοβισμού και τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει η δημοτική αρχή εις βάρος των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπά του.

Ένα επεισόδιο που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αυτών.

Ένα επεισόδιο που μόνο θλίψη ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να φέρει στο Δήμο που φέρει τον τίτλο «Ιερά Πόλη» Μεσολογγίου που έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό και ήθος.

Σήμερα το πρωί κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης εις βάρος του, από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά, για εξύβριση και δυσφήμιση των μελών του Σωματείου από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καθώς οι εκφράσεις “Καθάρματα, Αλήτες, Κηφήνες, Τεμπέληδες, κλπ” δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες και ατιμώρητες. Φυσικά οι συμπεριφορές αυτές δεν θα μας φιμώσουν.

Καταγγείλαμε και θα καταγγείλουμε τα τεκταινόμενα σε όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς και πειθαρχικούς μηχανισμούς, σε όλους τους πολιτικούς φορείς τοπικούς και μη, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και όπου φτάνει η φωνή μας.

Η ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία είναι καταδικαστέες και κατακριτέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, από όποιον και εάν ασκούνται όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.

Καλούμε όλους να πάρουν θέση για τα γεγονότα καθώς πια η σιωπή είναι συνενοχή. Όχι άλλο … σε οποιαδήποτε μορφή βίας …”

Οι εργαζόμενοι του δήμου κατηγορούν το Δήμαρχο ότι ψεύδεται και προβαίνουν στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά λύπης μας διαβάσαμε το δελτίο τύπου «εκ του Γραφείου Επικοινωνίας  Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» και την απελπισμένη προσπάθεια του να γίνει το άσπρο μαύρο και να συσκοτιστούν τα γεγονότα. Προφανώς,  το γραφείο τύπου καθώς δεν ήταν εκεί,  περιγράφει άλλο γεγονός σε άλλο δήμο; Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που διαφέρει η πραγματικότητα του Δήμου από την «πραγματικότητα» της δημοτικής αρχής.

Όσες «διαψεύσεις» και να υπάρξουν αδιάψευστοι μάρτυρες είναι τα πραγματικά γεγονότα (έγγραφα κλπ) και οι παραβρισκόμενοι μάρτυρες. Κανείς δεν δικαιούται να εθελοτυφλεί, να στρουθοκαμηλίζει και να μην μιλάει ή να κάνει την Γαδικιάρογλου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη,  στο έργο «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» (δεν βγήκε από τον Παράδεισο, μύθος, στην «κόλαση» της πραγματικότητας δυστυχώς υπάρχει! Και τώρα και στο δήμο μας!) Αφήστε που  ο τρόπος  διάψευσης τελικά μαρτυρά την αλήθεια.

Το να γίνεται ένα δικαίωμα υπαλλήλου και ένας υπάλληλος, για μία ακόμη φορά βορά στα ΜΜΕ από το  γραφείο τύπου του Δήμου, και να εκθέτονται υπολήψεις, συνειδήσεις, οικογένειες;   Τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε;

Το ήθος; Την νομιμότητα; Την τυπικότητα; Τι; 

Τα έχουμε δει επανειλημμένα σε προηγούμενες συναντήσεις και σε συμβούλια, με προσωπικές  επιθέσεις σε μέλη του σωματείου, και σπίλωση συνειδήσεων, όπως στην τελευταία διευρυμένη συνάντηση για την καθαριότητα και τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου πριν δύο μήνες περίπου.

Το γραφείο τύπου του Δήμου «Ιεράς Πόλης» (ούτε αυτό δεν σέβονται πλέον)  Μεσολογγίου, προφανώς κατ΄ εντολή, εκτός του ότι κατονομάζει υπάλληλο και εκθέτει  προσωπικά δεδομένα, προχωράει και σε εικασίες αστυνομικής φύσεως και φαντασίας (πολύ το μυθιστόρημα! ).

Μας ενημερώνει δε,  ότι η δημοτική αρχή είναι υπέρ της σύνθεσης και της σύμπνοιας. Σύνθεση και σύμπνοια είναι τα συνεχόμενα λεκτικά και ψυχολογικά και σωματικά βίαια επεισόδια από μέλη της δημοτικής αρχής;  προφανώς χρειάζονται λεξικό στο γραφείο τύπου του δήμου. Να επισημάνουμε εδώ ότι μια συγνώμη πολλές φορές αρκεί και είναι και αρκετά θεραπευτική και λειτουργεί ως καταλύτης σε πολλά προβλήματα. Εάν φυσικά μπορείς να την εννοήσεις και ακολουθήσεις. Μετά ο δρόμος της σύνθεσης και της σύμπνοιας είναι ανοιχτός και πολύ πιο εύκολος.

Η απάντηση σε όλα αυτά θα δοθεί πρώτον από την ποινική και διοικητική δικαιοσύνη λίαν συντόμως και εκεί ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται και δεύτερον συμβολικά άμεσα από τους ίδιους τους εργαζομένους καθώς την ερχόμενη Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας ως διαμαρτυρία για τα διαλαμβανόμενα στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και συμπαράσταση στα μέλη του Σωματείου που βάλλονται από τις συμπεριφορές της δημοτικής αρχής.

Υ.Γ.1 Αλήθεια ο προπηλακισμός του ειδικού συνεργάτη, που ήταν παρόν στο επεισόδιο, από τον δήμαρχο, ούτε αυτός υπήρξε; Διάψευσέ το …

Υ.Γ.2 Αληθεύει ότι  καταγράφονται όλα  στο γραφείο δημάρχου; Εάν ναι σας προκαλούμε δώστε το υλικό στη δημοσιότητα. Κι ας κρίνει ο καθένας.”

Από την πλευρά της ο συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” έκανε την ανακοίνωση:

Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας. Έχουμε ευθύνη όλοι για την κατάσταση στο Δήμο Μεσολογγίου, είτε γιατί ψηφίσαμε με γνώμονα μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, είτε γιατί ψιθυρίζουμε αντί να μιλάμε στεντόρεια, είτε γιατί με τις πράξεις μας νομιμοποιούμε το συγκεκριμένο καθεστώς. Αλλά, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να χάνουμε και άλλο δημοτικό χρόνο.

Η συρρίκνωση, η παρακμή, η έλλειψη στοχοθεσίας και η αδιαφάνεια που επικρατεί στον Δήμο, είναι άνευ προηγουμένου.

Η αδιαλλαξία στη συμπεριφορά του Δημάρχου και το γεγονός ότι έφτασε να βιαιοπραγήσει μέσα στο Δημαρχείο εναντίον εργαζομένου, μας δίνει το δικαίωμα να μην έχουμε πλέον καμία πολιτική ανοχή στον Δήμαρχο της Ιερή Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που εξουσιοδοτήθηκε να ασκήσει διοίκηση και τα προβλήματα του Δήμου αντί να μπαίνουν σε μια σειρά, διογκώνονται και μας οδηγούν σε συνθήκες που θα χρειαστούμε δεκαετίες για να ανακάμψουμε από τις άλογες αποφάσεις του.

Αντί να προσπαθήσει να οικοδομήσει, έστω και στις στάχτες που παρέλαβε, τις κοσκινίζει και επανέρχεται συνεχώς στο παρελθόν ασκώντας ταυτόσημη πολιτική με το προηγούμενο αποτυχημένο μοντέλο. Το πρόβλημα των απορριμμάτων εντείνεται.

Για την Κοινότητα Μεσολογγίου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης πνίγεται στα χρέη. Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου αυξάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Η Μαρίνα Μεσολογγίου παραπαίει και χάνεται η εισροή χρημάτων στον Δήμο. Το Λιμενικό ταμείο είναι ανύπαρκτο. Η αξιοπιστία που είχαμε απέναντι σε φορείς, Δήμους, Διαχειριστικές Αρχές, Υπουργεία, χάθηκε.

Είμαστε πολιτικά αποκλεισμένοι. Οι χρηματοδοτήσεις δεν αξιοποιούνται. Οι Κοινότητες είναι παραμελημένες. Οι σχέσεις με τους υπαλλήλους του Δήμου είναι το λιγότερο “τεταμένες” και η πλειοψηφία τους ζητά μετάταξη. Δεν διαφαίνεται καμία προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης. Δεν υπάρχει στοχοθεσία.

Ο πληθυσμός του Δήμου μειώνεται. Φίλοι και συγγενείς αποχωρούν, ευχόμενοι κουράγιο σε όσους μένουν πίσω.

Η παράθεση των δυσλειτουργιών, δυστυχώς, δεν τελειώνει στα παραπάνω.

Δεν αξιολογούμε την προσωπικότητα ή την επαγγελματική σταδιοδρομία του ανθρώπου Κώστα Λύρου. Αξιολογούμε την ικανότητα του, να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Διότι εκτός από τις υποχρεώσεις που έχουμε ως πολίτες, έχουμε και το δικαίωμα να κρίνουμε τον εκάστοτε Δήμαρχο και να ζητάμε εξηγήσεις για αποτυχημένες αποφάσεις και πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε πίστωση χρόνου, η οποία του δόθηκε.

Στα δύο χρόνια, όμως, μόνο σημάδια αποδόμησης δείχνει ο Δήμος. Ευαγγελίζεται συνεργασίες αλλά είναι ο πρώτος που δεν κάθεται στο τραπέζι να συζητήσει. Μας κουνάει το δάχτυλο για διαφάνεια, τιμιότητα, αξιοκρατία και μόνο έτσι δεν πράττει… Δεν συμβουλεύεται κανέναν, παρά ελάχιστες εξαιρέσεις… Αισθάνεται ότι όλοι είναι εναντίον του και τον καταδιώκουν.

Έχει αναλάβει και άλλες σημαντικές θέσεις (γενικός γραμματέας, αντιδήμαρχος έργων, πρόεδρος λιμενικού ταμείου) με αποτέλεσμα τίποτα να μην προοδεύει.

Οι αποφάσεις και ο τρόπος διοίκησης του, έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους εμάς. Το συγκεντρωτικό και συνάμα αυταρχικό μοντέλο που έχει επιλέξει να πορευτεί δεν είναι βιώσιμο, αλλά από ότι φαίνεται μόνο αποχωρήσεις του επιφυλάσσει το μέλλον.

Οπότε πλέον είναι μονόδρομος να πορεύεται μόνος και όχι επιλογή του.

Επειδή απομένουν δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, τα οποία δεν πρέπει να χαθούν και αυτά, ζητάμε την παραίτηση του κ. Κώστα Λύρου από τη θέση του Δημάρχου.

Να αναλάβει διάδοχη κατάσταση, η οποία να δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει πρωτοβουλίες συνεργασίας με όλους τους αιρετούς, ώστε να βρεθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα του Δήμου.

κ. Κώστα Λύρο παραιτηθείτε πριν σας παύσουν!

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, μιλώντας στο Δυτικά Fm 92,8 κατηγορεί το δήμαρχο για τη συμπεριφορά του:   

Με αφορμή ένα υπηρεσιακό θέμα βρήκε ευκαιρία να εκβιάσει το συνδικαλιστή, ενώ έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε βάρος του. Για το λόγο αυτό, θα καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του προέδρου των εργαζομένων στο δικαστήριο ενώ την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης θα προγραμματιστούν και κινητοποιήσεις.

Ο κ. Τράκας σχολίασε ακόμα ότι αντί να εκδοθεί Δελτίο Τύπου στο οποίο αντικρούονται οι καταγγελίες, ο δήμαρχος Μεσολογγίου όφειλε να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καταδικάζουν την επίθεση του δημάρχου κατά Μπαρμπετάκη

Με αμηχανία και κατάπληξη, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στο Δημαρχείο και εκθέτουν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου. Οι πράξεις με τις οποίες φέρεται να βαρύνεται ο Δήμαρχος, δυστυχώς, δεν αμαυρώνουν μόνο τη δική του εικόνα αλλά και ευτελίζουν τη δράση όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς πλέον ο δημότης θεωρεί πως δεν διαφοροποιούνται σε κανένα σημείο και συνεπώς είναι όλοι υπόλογοι.

Προφανώς η αλήθεια είναι άλλη. Οι καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στο Δήμο είναι πολύ σοβαρές, για να γίνει προσπάθεια να εξηγηθεί το γεγονός μόνο με μία επίσημη ανακοίνωση του Δήμου που δε δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις αλλά προβάλλει ελαφρές και αμφισβητούμενες αιτίες για το τί προκάλεσε το γεγονός καθεαυτό. Η απλή παραδοχή του λάθους που πολλές φορές προκαλεί η αδυναμία κατανόησης και ο εκνευρισμός θα ήταν μακράν πιο έντιμη και πιο γενναία στάση.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί εμείς τους θεωρούμε συνεργάτες του Δήμου. Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο οποιαδήποτε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Από την άλλη, το άλυτο θέμα των απορριμμάτων που διογκώνεται μέρα με τη μέρα και απειλεί πλέον άμεσα τη δημόσια υγεία, η διαφαινόμενη καταστροφική στάση στο ζήτημα της εκτροπής Αχελώου, που θα καταδίκαζε την περιοχή σε βαθιά ύφεση, σειρά θεμάτων που παραμένουν σε τέλμα όπως οι μελέτες του λιμανιού, η «προβληματική» ΔΕΥΑΜ, οι χρηματοδοτήσεις που παραμένουν αναίτια παγωμένες, κάνουν ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη εύρεσης λύσεων με ΚΟΙΝΕΣ αποφάσεις και ενέργειες και όχι με συγκεντρωτισμό και βραδυπορεία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να επανέλθουν στην κανονικότητα και την ορθολογική διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν και ασφυκτικά πιέζουν τους δημότες αφήνοντας στην άκρη αλαζονικές και παράλογες συμπεριφορές που μόνο στην αποτελμάτωση της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής οδηγούν.

(Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: Βασιλείου Σπυρίδων, Δαουτίδης Κων/νος, Διαμαντόπουλος Σπυρίδων, Μπαλαμπάνης Δημήτριος, Ράπτης Δημήτριος, Τέγας Χρήστος)

Ο Τάκης Κοτσόργιος προτείνει να ζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο η παραίτηση του δημάρχου:

Οι συνθήκες πλέον επιβάλλουν ουσιαστικές αποφάσεις και ρήξεις πλέον στο σκηνικό που διαδραματίζεται στο δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου. Μετά τις φυσικές καταστροφές στον κάμπο και το ζωτικής σημασίας πρόβλημα των σκουπιδιών που έχει άμεση σχέση με την υγεία των δημοτών ,καθώς επίσης και την επίθεση του “δημάρχου” στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων του δήμου, για άλλη μια φορά αναγκάζομαι δημόσια να ζητήσω από το σύνολο της αντιπολίτευσης την συγκέντρωση υπογραφών για την σύγκληση Δ.Σ με θέμα τις φυσικές καταστροφές και την διαχείριση του προβλήματος των σκουπιδιών που όπως είχαμε αναφέρει εδώ και πολύ καιρό έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις . Επίσης, θα πρέπει το Δ.Σ να αποφασίσει κάτι που δεν είναι νομικά δεσμευτικό για τον <<δήμαρχο >> αλλά είναι δεσμευτικό πολιτικά και ηθικά . Θα πρέπει το Δ.Σ να αποφασίσει και να ζητήσει πλειοψηφικά από τον <<δήμαρχο >> την παραίτησή του για να σωθεί ο δήμος . Δεν είμαι σίγουρος αν ο λεγόμενος <<δήμαρχος >> μπορεί να αντέξει μια τέτοια απόφαση γιατί έτσι θα ξεφτιλισθεί. Είναι ο μόνος τρόπος να προσφέρουμε μια σωστή υπηρεσία στους δημότες . Ας το επιχειρήσουμε ……”

Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου με ανακοίνωσή του καταδικάζει, επίσης, τη συμπεριφορά του δημάρχου:

Από θέσης αρχής και αλληλεγγύης, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Καταδικάζουμε δε κατηγορηματικά και απερίφραστα την όποια επίδειξη αυταρχισμού και άσκησης βίας, τόσο σε βάρος των ιδίων όσο και εναντίον των δημοκρατικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον, ως εργαζόμενοι και πολίτες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου δηλώνουμε με παρρησία πως το κλίμα έντασης και αντιπαλότητας που καλλιεργείται από πλευράς της Δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου, ΟΧΙ μόνο δεν επιλύει κανένα από τα συσσωρευμένα προβλήματα της  καθημερινότητας μας αλλά απεναντίας την χειροτερεύει σε βάρος ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ήταν, είναι και θα πρέπει να είναι ισότιμοι συνεργάτες των εκάστοτε Δημοτικών αρχών. Ούτε εξαρτώμενοι από αυτές, ούτε πιόνια των όποιων πολιτικών τους επιδιώξεων.

etoliko.gr