Από 8 ως 11 το πρωί- Ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Σε στάση εργασίας προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, μαζί με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής (Άρτας, Ηγουμενίτσας, Θέρμου, Λευκάδας και Παραμυθιάς) την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί δηλώνοντας αντίθεση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου κάνουμε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί δηλώνοντας την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σας καλεί την ίδια ημέρα στις 9 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Δημοκρατίας για να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους άλλους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής μας και ζητάμε την στήριξη όλων σας.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, για να είναι η φωνή της διαμαρτυρίας μας πιο δυνατή.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού (μάσκες – αποστάσεις).

Το ΔΣ του ΕΣΑ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .

Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών.

Είναι απορίας άξιο πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market – πολυκαταστήματα .

Δεν είμαστε ”χωροφύλακες” να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού .

Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση και θα επιδεινώσουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσης τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Καλούμε τις Περιφέρειες Ηπείρου ,Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας ,τους βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΘΕΡΜΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΟΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων

Προκαλεί τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους εμπόρους η κυβέρνηση με τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοίνωσε για τον περιορισμό της πανδημίας στο λιανεμπόριο.

Από την έναρξη της πανδημίας εδώ και 19 μήνες επανειλημμένα την καλέσαμε να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με τη στήριξή του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στα πολυκαταστήματα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς εκεί που αποδεδειγμένα συνωστίζεται ο ελληνικός λαός.

Τι έκανε για όλα αυτά; Τίποτα!!!

19 μήνες τώρα παπαγαλίζει την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» για να πετάξει μακριά τη δική της ευθύνη για την προστασία της υγείας του λαού.

1. Είναι η κυβέρνηση που αποφάσισε να κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, με τις παλινωδίες και τα ψέματα της φούντωσε σκοταδιστικές και ανορθολογικές αντιλήψεις.

2. Είναι η κυβέρνηση που μετέτρεψε το εμβόλιο από όπλο για τον περιορισμό της πανδημίας σε μέσο διχασμού του ελληνικού λαού.

3. Είναι η Κυβέρνηση που με τις αναστολές χιλιάδων υγειονομικών και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στα νοσοκομεία οδήγησε σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

4. Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και την ασυδοσία στους μεγάλους χώρους δουλειάς είναι η κυβέρνηση που έφερε το τέταρτο κύμα Πανδημίας.

Ρωτάμε ευθέως στην κυβέρνηση:

Δεσμεύεται ότι κανένας αυτοαπασχολούμενος έμπορος και η οικογένειά του σήμερα με πάνω από 6.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα θα βρει κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιοχής;

Πώς θα ζήσει ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος που θα βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό με κλειστό το κατάστημα του;

Πως θα πληρώσει τα χρέη και τους λογαριασμούς;

Πώς θα ζήσει την οικογένεια του;

Σε αυτά τα ερωτήματα με μέτρα να απαντήσει η κυβέρνηση και όχι να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες για τον περιορισμό της πανδημίας στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, απειλώντας τους μάλιστα με εξοντωτικά πρόστιμα.

Αρνούμαστε να υποκαταστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι δική μας δουλειά η αστυνόμευση του Ελληνικού λαού.

– Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα να απαιτήσει την ανάκληση των απαράδεκτων μέτρων της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο. Αντίστοιχα καλούμε τον δήμο της περιοχής να πράξει ανάλογα..

– Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Εμπορικών Συλλόγων της Βορειοδυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 10 Νοέμβρη, κατεβαίνουμε όλοι στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 9:00.

Οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε άμεσα μετρά στήριξης. Να τα διεκδικήσουμε και να τα επιβάλλουμε με την συλλογική δράση.

Απαιτούμε:

• Άμεση αναστολή καταβολής όλων τον ρυθμιζόμενων χρεών μας προς το κράτος και τις τράπεζες για το επόμενο εξάμηνο και έκτακτο επίδομα 500 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο έμπορο που θα νοσήσει το επόμενο διάστημα και αναγκαστεί να κλείσει το κατάστημα του.

• Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ.

• Καμιά διακοπή! Φθηνότερα τιμολόγια ενεργείας σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς. Κατάργηση των ειδικών φόρου σε ενέργεια και καύσιμα.

• Ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για αυτοαπασχολουμένους και ΕΒΕ με εισόδημα μικρότερο των 12000 €.

• Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους

• Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή των χρεών που αφορούν την εισφορά υγείας. Η πανδημία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

• Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών, όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.

• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο

• Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

agriniopress.gr