Ένας Αιτωλικιώτης είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά που ζητά την ψήφο των συναδέλφων του προκειμένου να διεκδικήσει με δυναμισμό και επιμονή όπως σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση προς τους δικηγόρους Πειραιά.

Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπούρο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιτωλικό και στη συνέχεια έφυγε από τον τόπο που αγαπά για τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους συναδέλφους του αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι δικηγόροι,

στις επικείμενες εκλογές της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021, ως υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ Δ.Σ.Π. θα διεκδικήσω με δυναμισμό και επιμονή να συμβάλλουμε θετικά στην αναπροσαρμογή του δικηγορικού επαγγέλματος στις νέες συνθήκες του 21ου αιώνα. Δεν συνθηκολόγησα ποτέ με τη μετριότητα, δεν επιδίωξα κομματική εύνοια και αρνήθηκα σθεναρά να περνάω απαρατήρητος, υιοθετώντας αδιάφορες ¨γκρί¨ θέσεις! Ατομικά με έλκει η αριστεία, η αληθινή όχι η δήθεν!

Όπως κάθε πολίτης έτσι και κάθε δικηγόρος σε όλους τους συνδυασμούς έχει και διατηρεί τις πολιτικές του πεποιθήσεις και αυτό δεν αποτελεί « στίγμα» αλλά υπεύθυνη στάση και «θέση». Η διεκδίκηση αιτημάτων του κλάδου μας είτε διαπνέεται από «συντηρητισμό» είτε αναλώνεται σε μακροχρόνιες και αναποτελεσματικές απεργίες.

Όλοι μας πρέπει να διεκδικούμε ανάπτυξη του δικηγορικού κλάδου εις όφελος όλων. Ο αντίπαλος δεν είναι «ο μεγαλοδικηγόρος», «οι νομικές εταιρείες», η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση, αλλά οι πολιτικές, από όπου και αν προέρχονται, που δεν παρέχουν ίσες ευκαιρίες στην άσκηση του επαγγέλματός μας σε όλους τους συναδέλφους και όσοι φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τον κλάδο μας για να χειραγωγήσουν την κοινωνία.

Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στο Σύλλογό μας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δεν αντέχουμε πια “φωτοτυπημένες θητείες”!».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. ΑΛΙΚΑΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Μιλτιάδη

2. ΒΑΝΔΩΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Χαραλάμπους

3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη

4. ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Λεωνίδα

5. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ευαγγέλου

6. ΚΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου

7. ΚΥΛΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Κυριακούλη

8. ΜΑΓΚΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Χαραλάμπους

9. ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΒΑΝΑ) του Κωνσταντίνου

10. ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Φωτίου

11. ΜΠΑΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

12. ΣΑΞΩΝΗ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου

13. ΣΟΥΒΑΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Γεωργίου

14. ΣΟΥΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Νικολάου

15. ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου-Ευαγγέλου

16. ΦΑΖΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου

aixmi-news.gr