Την Κυριακή το πρωί, 14/11/21 στο Στάδιο του Μαραθώνα θα σταθούν μπροστά στην εκκίνηση του 38ου Μαραθωνίου δρόμου 10.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Μέσα σε  αυτή την αθλητική λαοθάλασσα τρέχουν και αθλητές του τόπου μας που ζουν είτε στο Αιτωλικό, είτε στην Αθήνα ή και αλλού.

Φέτος δεν θα τους δω από κοντά, δεν θα νιώσω την αγωνία τους, δεν θα τους δώσω την συμβουλή μου σαν μεγαλύτερος, δεν θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ένας τραυματισμός θα με κρατήσει μακριά τους και αυτό με στεναχωρεί αφάνταστα.   

Ο Αρίστος στην 3η θέση στον Ηνίοχο Δρόμο 2021

Η ευχή μου όμως  για καλό τερματισμό πιστεύω θα τους δώσει χαρά, δύναμη, εμψύχωση και φτερά στα κουρασμένα πόδια τους.

Οι αθλητές μας τρέχουν ένα Μαραθώνιο για πολλούς δικούς τους λόγους, που ποτέ δεν τους εξωτερικεύουν και καλά κάνουν. Τρέχουν όμως με αντάλλαγμα ένα μετάλλιο, μια μπανάνα και ένα μπουκάλι νερό και για κάποιους τυχερούς, μια αγκαλιά και ένα φιλί.

Καταλήγουμε λοιπόν, ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο, με την ιστορία και τον πολιτισμό και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, που τώρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Αυτά τα παιδιά θέλουν αγάπη, παρότρυνση, χειροκρότημα μα πάνω από όλα σεβασμό.

Ένας συντρέχτης 

ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ