Ο «οδικός» χάρτης για την εξομάλυνση του ζητήματος της αποκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο Μεσολογγίου καθορίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 19/11, στην Πάτρα και ειδικότερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες των παραπάνω φορέων.

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχουν την ελεγκτική αρμοδιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  δόθηκαν σαφείς οδηγίες, συμβατές με την κείμενη νομοθεσία,  στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν,  ώστε σε διάστημα 15 ημερών να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Έτσι ζητούμενο, πλέον, είναι η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου να ενεργήσει με ταχύτητα και  χωρίς «πισωγυρίσματα» και «λεονταρισμούς»,  στην επίλυση του ζητήματος αυτού, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου.

Κατά τη σύσκεψη δεν δόθηκε καμιά άδεια για ανεξέλεγκτη μεταφόρτωση σκουπιδιών εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, όπως δήλωνε ότι θα συνέβαινε, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου. 

messolonghinews.gr