Το ίδιο συνέβη για ακόμα μια φορά.

Όσο και να προσπαθώ, δυσκολεύομαι να το δεχθώ. Δεν θεωρώ ότι είναι η σωστή αντιμετώπιση, τουλάχιστον στη σημερινή εποχή. Καταλαβαίνω τους λόγους που γίνεται, αλλά δεν μπορώ να το αποδεχθώ.

Τόσα χρόνια, είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε τοπικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι το ίδιο επιδιώκουν. Όλοι να βγουν «νικητές» θέλουν, για την ακρίβεια επικοινωνιακά νικητές. Η κάθε πλευρά μάς τα αναφέρει όπως την βολεύει για να ακουστούν ωραία στα αυτιά μας κι ας βλέπουν άλλα τα μάτια μας. Αυτό το γνωρίζετε κι εσείς. Και όχι μόνο το γνωρίζετε, αλλά κάποιοι από σας το υποστηρίζετε κιόλας, είτε από αφέλεια είτε από δόλο.

Το ίδιο συνέβη και τώρα.

Ενώ ΟΛΟΣ ο δήμος μας είχε γεμίσει από σκουπίδια, οι εμπλεκόμενοι προσπαθούσαν να «κερδίσουν» τις εντυπώσεις με τις δηλώσεις τους. Να κερδίσουν εσένα και εμένα, να πούμε «Καλά τα λες», «Δίκιο έχεις», «Οι άλλοι φταίνε», και πάει λέγοντας. Αυτό που τους νοιάζει είναι να βγουν «νικητές».

ΟΛΟΙ τους γνώριζαν ότι η εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ήταν παράνομη. Και ΟΛΟΙ τους περίμεναν την στιγμή που θα «σκάσει» το θέμα. ΟΛΟΙ ήξεραν ότι θα σκάσει. Αλλά περίμεναν.

Έτσι ξεκίνησε ο επικοινωνιακός πόλεμος. Ανακοινώσεις και δελτία τύπου από παντού.

Ο Δήμαρχος να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγουμένους από την μια και από την άλλη όλη η αντιπολίτευση να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για παραστατικούς χειρισμούς επί του θέματος.

Χαμός και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι προσπαθούσαν να την πουν στους άλλους, ώστε να «κερδίσουν» την μάχη.

Στο ΧΥΤΑ, όμως, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ τα σκουπίδια από το 2012, όπως συμφωνούν όλοι τώρα πια. Και όχι μόνο όλοι τους συμφωνούν, το γνώριζαν κιόλας.

Τελικά ποιος είναι ο κερδισμένος;

Γιατί ο ΧΑΜΕΝΟΣ είμαι εγώ και εσύ φίλε μου, που ζήσαμε με τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια μας.

Που μετά από ό,τι συνέβη, δεν μπήκαν οι βάσεις για την επόμενη μέρα που θα πρέπει να είναι η ολική διαχείριση των απορριμμάτων μας. Μόνο προσωρινές λύσεις δόθηκαν και μάλλον δεν θα κρατήσουν και πολύ γιατί τα «σκουπίδια» είναι πολλά.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι απ’ ό,τι φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου μας και αν δεν λυθεί ΤΩΡΑ θα το βρούμε μπροστά μας.

Η λύση της ανακύκλωσης στην περιοχή μας είναι πολύ μακριιά από μας, αφού τα επίπεδα ανακύκλωσης είναι μηδενικά.

Α! Για «συγγνώμη» ούτε λόγος, αφού όπως το πάνε αυτοί δεν φταίει κάνεις (ή μάλλον φταις εσύ που τα «παράγεις»).

Σπυρίδων Δ. Σταράμος