Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, καθαριότητα στην τοποθεσία “Λιμανάκι”, κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόσκλησης της Δημοτικής Αρχής.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση, παρ’ όλο που ο καιρός στάθηκε σύμμαχος. Περίπου 10 άτομα έδωσαν το παρόν εκ των οποίων 5 ήταν αυτοί που βοήθησαν στην καθαριότητα, τους οποίους και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως.

Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια των εθελοντών απέδωσε καρπούς εφόσον όλη η περιοχή καθαρίστηκε απο απορρίμματα όπως πλαστικά μπουκάλια, χάρτινα ποτήρια κλπ,καθώς επίσης και οι δύο εθελοντές δύτες για ακόμη μία φορά καθάρισαν το υδάτινο μέρος της περιοχής βγάζοντας απο μεσα πλαστικές καρέκλες, λάστιχα κ.α.

Με μεγαλύτερη λύπη όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή και οι υπεύθυνοι της δράσης -πέραν ότι ΔΕΝ έδωσε κανένας το παρόν, έστω και για τυπικούς λόγους- ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν ούτε στις υποχρεώσεις τους, καθώς όπως αναφερόταν και στην αφίσα που ανήρτησε ο ίδιος ο Δήμος και όπως μας είχε ενημερώσε και δια τηλεφώνου ο υπεύθυνος του Δήμου που επικοινώνησε μαζί μας για την πρόσκληση, όχι μόνο ΔΕΝ παρείχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την σωστή περάτωση (σακούλες απορρίμμάτων, γάντια κλπ), αλλά ΔΕΝ ήρθαν ούτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων μετά το πέρας της δράσης (όπως επίσης μας είχαν ενημερώσει ότι θα γίνει) με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα δηλ. σήμερα κάποια από τα απορρίμματα λόγω του αέρα να ξανασκορπίσουν στο χώρο και να ξαναπέσουν στη θάλασσα. (βλ. δύο τελευταίες φωτογραφίες οι οποίες ειναι σημερινές/Δευτέρα 6-12-2021).

Οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώθηκαν εκ μέρους μας τηλεφωνικώς και αναμένουμε για την αποκομιδή των απορριμμάτων, έτσι ώστε οι προσπάθειες των 5 αυτών συμπολιτών μας να μην αποβούν άκαρπες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε μια τέτοια είδους συνεργασία απογοητευόμαστε από τον τρόπο αντιμετώπισης, αλλά είναι από τις λίγες φορές που αναγκαζόμαστε να το δημοσιοποιήσουμε, προς ένδειξη σεβασμού στους 5 αυτούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα αυτο.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και παραμένουμε ενεργοί!

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5.37 μ.μ.

Κατόπιν της δημοσιευσής μας που έλαβε χώρα πριν 25 λεπτά ενημερωθήκαμε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ματαιώθηκαν οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 5/12/2021, στα τρία σημεία του Δήμου στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού.

Μία ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε με την υπογραφή του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε ότι δεν ενημερωθηκε κανένας από τους υπεύθυνους του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου για αυτή την εξέλιξη, ούτε καν κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε για την αποκομιδή των απορριμμάτων με τον υπεύθυνο που μας απύηθυνε και το κάλεσμα, που προφανώς ούτε ο ίδιος το γνώριζε!

Ευχαριστούμε λοιπόν για την έγκαιρη ενημέρωση!!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ