Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται τώρα στον τόπο αυτό που ζούμε.

Μέσα σε ένα τριήμερο, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά έχουμε δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια σε εθνικό επίπεδο, έχουμε γίνει θέμα στα κανάλια. Όχι στα κανάλια όπως διαμορφώθηκαν οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης του Μεσολογγίου, αλλά στα άλλα, στα τηλεοπτικά κανάλια.
Στα κανάλια εκείνα από όπου πληροφορηθήκαμε για την εισαγωγή του Μητροπολίτη μας σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Θέματα που δεν μας κολακεύουν καθόλου, αν σκεφτούμε ότι οι «ηγέτες» του τόπου μας είναι αυτοί που δημιούργησαν τα αρνητικά σχόλια.

Από την μια ο φανατικός αρνητισμός της ύπαρξης του covid-19 και από την άλλη η ανικανότητα της αντιμετώπισης της πραγματικότητας.

Τώρα που μπορούμε να δούμε το παρελθόν, το οποίο πρέπει να μας συμβουλεύει για το μέλλον μπορούμε να πούμε ότι το «στην εκκλησία δεν κολλάει ο ιός» μας έφερε, τις ήμερες του περασμένου Πάσχα, εκατοντάδες νοσούντες συμπολίτες μας και κάποιες απώλειες.

Το «όχι» στα εμβόλια και στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, τώρα πια, μας έφερε κατειλημμένες θέσεις σε ΜΕΘ. Σέβομαι την επιλογή των συμπολιτών μου να μην θέλουν να εμβολιαστούν αλλά μέχρι ΕΚΕΙ. Προσπαθώ (ανεπιτυχώς) να κατανοήσω τις ανησυχίες και επιφυλάξεις των συμπολιτών στο θέμα τον εμβολίων αλλά μέχρι ΕΚΕΙ.
Το «δεν κάνω το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά κάνω το εμβόλιο κατά της γρίπης ή παίρνω φάρμακα για τον πονοκέφαλο κ.α.» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ. Δεν μπορείς να αρνείσαι από την μια την ΙΑΤΡΙΚΗ και από την άλλη να την δέχεσαι.

Είμαι υπέρ του εμβολιασμού κατά του covid-19. Δεν είμαι, όμως, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ή του ανεμβολιασμού, επειδή την ευθύνη της απώλειας των συνανθρώπων μας ή τυχόν μετέπειτα επιπτώσεων από τον εμβολιασμό ή από την νόσηση του κορωνοϊού δεν την παίρνει κάνεις. Μετά σφυρίζουν όλοι αδιάφορα.

Μην ξεχνάμε ότι πολλοί συνάνθρωποί μας κινδύνευσαν με την ζωή τους επειδή άκουσαν τον «ειδικό» και όχι τον ειδικό.
Είναι στην φύση των ανθρώπων κάθε «νέο» που εμφανίζεται να το βλέπει καχύποπτα αλλά σε καμία περίπτωση το άγνωστο δεν σημαίνει κίνδυνος. Σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει ΖΩΗ.

Τώρα, ο θρησκευτικός «ηγέτης» της περιοχής μας, πολέμιος της ύπαρξης του κορωνοϊού και του εμβολιασμού την ύστατη στιγμή παραδόθηκε στα χέρια των ΕΙΔΙΚΩΝ καταλαμβάνοντας θέση ΜΕΘ σε χρόνο ντε τε, την στιγμή που άλλοι συμπολίτες μας (που δεν ήταν πολέμιοι του κορωνοϊού) είναι σε λίστα αναμονής.
Και αυτό δίνει πάτημα σε ανθρώπους να ξεκινήσουν επικίνδυνες συζητήσεις για τον διαχωρισμό και την προτεραιότητα των ασθενών σε εμβολιασμένους και μη. Κάτι που θα πρέπει να αποφύγουμε. Η δημόσια υγεία είναι για όλους μας και πιθανές νέες εσωτερικές διαμάχες δεν θα βοηθήσουν.

Με την όποια επικοινωνιακή πολιτική επέλεξαν οι άνθρωποι του Σεβασμιότατου να ακολουθήσουν έπεσαν έξω και έθεσε σε κίνδυνο τον ίδιο και πιθανόν αρκετών πιστών.

Ευελπιστώ, ειλικρινά, ο Μητροπολίτης μας να βγει νικητής από την όλη διαδικασία. Να του δώσει φώτιση και δύναμη ο Θεός και να αναθεωρήσει για αυτές του τις απόψεις.

Και για να τελειώνουμε με αυτό, ο ιερέας είναι (ή μπορεί να είναι) γιατρός της ψυχής, ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Αφήνοντας τον έναν «ηγέτη» μας ας πάμε στον άλλον «ηγέτη» μας, τον πολιτικό, τον Δήμαρχό μας.

Από ό,τι φαίνεται αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του. Το Μεσολόγγι πλημμύρισε κυριολεκτικά, μερικοί Μεσολογγίτες εγκαταλείψανε τις οικίες τους και πήγαν να μείνουν σε συγγενικά τους πρόσωπα στον υπόλοιπο δήμο. Οι περισσότεροι δρόμοι του έγιναν κανάλια και πολλοί Αιτωλικιώτες ανησύχησαν μήπως πάρει το Μεσολόγγι το προσωνύμιο «Μικρή Βενετία της Ελλάδας».

Το ανησυχητικό είναι ότι δεν μπορεί ο ίδιος ή το επιτελείο του να κατανοήσουν τα προβλήματα του τόπου και αυτό φαίνεται επειδή επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τα ίδια.

Εκτός αυτού, όμως, δεν ακούνε και τους υπολοίπους εμπλεκομένους φορείς (δημοτικούς / τοπικούς συμβούλους, τοπικούς προέδρους, κ.α) όταν τους επισημαίνουν το πρόβλημα, όπως αυτό των πλημμύρων.

Τα βίντεο με τα αντλιοστάσια που δημοσίευσε ο Δήμος μόνο προβοκατόρικα μπορούν να θεωρηθούν. Από την μια μας δείχνει ότι τα αντλιοστάσια λειτουργούν και από την άλλη ότι οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες, οπότε ψάξτε τις ευθύνες αλλού. Για ακόμη μια φορά προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση στον λαό και να βγάλει την ουρά του από έξω.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, άνθρωποι τα χειρίζονται, άνθρωποι τα τοποθέτησαν, άνθρωποι τα ρύθμισαν, άνθρωποι τα διάλεξαν, ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και τα τελευταία δυο χρόνια εσείς είστε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που τα διαχειρίζεστε, όχι μόνο αυτά, αλλά γενικά την όλη κατάσταση.

Η δικαιολογία της έλλειψης των αντιπλημμυρικών έργων από την Ιονία Οδό σταμάτησε και πήγαμε στην μη ικανοποιητική λειτουργία των αντλιοστασίων.

Το Μεσολόγγι κάθε χρόνο πλημμυρίζει, αν τα αντλιοστάσια δεν κάνουν την δουλειά τους, αλλάξτε τα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο, είναι απλά τα πράγματα.

Α! Υπάρχει και η περίπτωση να κατανοούν τα προβλήματα του τόπου και να μην μπορούν να δώσουν λύσεις.

Τέλος, παραδόξως στο Αιτωλικό παρόλο που οι δρόμοι γέμισαν πάλι προχθές από το πολύ νερό, αδειάσαν μέσα σε μερικά λεπτά. Μάλλον εδώ κάτι δούλεψε σωστά.

Χρόνια πολλά στους Νικολάδες και στις Νικολέτες.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr