Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου η μαθητική κοινότητα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην δράση των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τίτλο «ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ».

Περίπου 340 μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγρινίου, του 4ου Λυκείου Αγρινίου, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου, του Γυμνασίου Αιτωλικού, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, του Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Νεκταρίας Καντζούρου πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ», στη Λέσχη αξιωματικών στο Μεσολόγγι.

Επιπροσθέτως, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγρινίου και της Γ΄ τάξης Γυμνασίου Αιτωλικού και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας μας, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τίτλο «ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ.

Από την έναρξη της Επανάστασης με τον Δημήτρη Μακρή και τον Αθανάσιο Ραζή Κότσικα έως τις πράξεις τέλους του Χρήστου Καψάλη και Ιωσήφ Ρωγών».

Οι συμμετέχοντες μαθητές, επισκέφτηκαν τον Κήπο των Ηρώων, την Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, καθώς και την περιοδεύουσα έκθεση «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ», η οποία σχεδιάστηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 21».

Στο πλαίσιο εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι επετειακές δράσεις της Εφορείας μας συνεχίζονται με περιήγηση σε ιστορικά σημεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, απευθυνόμενες σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας κυρία Γαβρίνα, τηλ. 2631055654.

Η προϊσταμένη της εφορείας, Δρ. Ολυμπία Βικάτου