Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, για την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, οι οποίες λόγω των covid περιορισμών, θα γίνουν σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00μ.μ., σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου, θα ανάψει το δέντρο στην πλατεία Δημοκρατίας, παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από τη Σχολή Σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Για την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συναυλία με τους STAVENTO & την Ήβη Αδάμου, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου  Συναυλία με τους «Εlectro rock trio TKG», ενώ την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εορταστικός αγώνας δρόμου, το 3ο Αgrinio Santa Run και live οι Blues Diaries.

«Φέτος, το Αγρίνιο είναι ακόμη πιο φωτεινό και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Ηλεκτροφωτισμού. Όλοι μαζί με προσοχή και ασφάλεια θα χαρούμε τα Χριστούγεννα», είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου, προσθέτοντας: «Εκείνο που έχει ανάγκη η κοινωνία είναι να ξεφύγει και να χαρεί. Στερούμαστε βασικά πράγματα για την ψυχολογία μας. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι μεγάλο ζήτημα ο κορωνοϊός. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε δίνοντας διεξόδους διασκέδασης και χαράς. Ναι, είναι υποχρεωτικό να παρθούν κάποια μέτρα αλλά πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από αυτό. Ένα όπλο έχουμε, είναι το εμβόλιο. Να εμβολιαστούμε για να δούμε την επόμενη μέρα».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας αναλυτικά στο πρόγραμμα έκανε λόγο για 60 προγραμματισμένες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή φορέων συλλόγων, ωδείων και σχολείων, ενώ ήδη λειτουργεί η Μαγική Αυλή στο πάρκινγκ, στα πρώην σφαγεία, με παγοδρόμιο και πολλά παιχνίδια.

Στην πλατεία Δημοκρατίας στήνεται το καρουσέλ και ένας οικίσκος που θα φιλοξενήσει τα φιλανθρωπικά μπαζάρ. Επιπλέον, για τα παιδιά θα προβληθούν και φέτος ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

Παρόντες στην παρουσίαση οι Αντιδήμαρχοι  Θύμιος Γρίβας, Μίμης Σκορδόπουλος και Χρήστος Ζαρκαβέλης.

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα:

etoliko.gr