Στις 27 Δεκεμβρίου 2021, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», θα πραγματοποιηθεί, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συναυλία Βυζαντινών Ύμνων με τίτλο: «Προσευχές από χώμα κι ανθό».

Στόχος της Περιφέρειας είναι η στήριξη του πολιτισμού μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να διαχέεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ψυχικής ανάτασης των πολιτών μας μέσα σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δε, αφιερώνεται στον αδύναμο άνθρωπο ως ένδειξη συναισθηματικής αλληλεγγύης και στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε δομές της Αττικής, ύστερα από συνεννόηση ώστε να παραβρεθούν κοινωνικές ομάδες από θεραπευτικά κέντρα και να ανταλλαγούν ευχές.

“ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΙ ΑΝΘΟ…”

Πρόκειται για μια συνομιλία μεταξύ των ηρώων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, με αναφορές σε μνήμες, ήθη και έθιμα της περιόδου των Χριστουγέννων. Άνθρωποι ακουμπούν προσευχές στα χέρια των συνανθρώπων τους, ενώ ψάχνουν απάντηση για ‘κείνο το μεμακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του. Σε αυτή τη γιορτή αγάπης συμμετέχουν το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου.

• Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. Γεώργιος Αθανασόπουλος)
• Χορωδία «Ιάμβη» & Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Ευσταθία Γρέντζελου)
• Χορός Ιεροψαλτών (υπ. Γεώργιος Λιούλιος)
• Εικαστικό περιβάλλον & δημιουργία αφίσας : Μιχάλης Κότσαρης
• Σύνθεση κειμένων-σκηνοθεσία : Ευσταθία Γρέντζελου
Κατά την διάρκεια των παραστάσεων θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο Μιχάλης Κότσαρης έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook:
“Kαλή επιτυχία παιδιά – ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στην εικαστική δημιουργία μου για την αφίσα!
“Προσευχές από χώμα και ανθό” ….27/12/2021… Όταν ο τόπος μας ταξιδεύει… Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation – διοργάνωση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece”

etoliko.gr