Πολλά είναι τα σχολεία στη χώρα που τελούν υπό κατάληψη με αίτημα να ληφθούν ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα στην εκπαίδευση.

Υπό κατάληψη τελεί και το Λύκειο Αιτωλικού από σήμερα, οπότε και άνοιξαν επίσημα τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του etoliko.gr, οι μαθητές διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, φορείς των γονιών, των εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό των μαθητών πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων:

  • Αραίωση των μαθητών στις τάξεις
  • ανάκληση των συγχωνεύσεων
  • πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαριότητας, νοσηλευτών κ.ά.) μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • δωρεάν ειδικές μάσκες
  • καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη
  • μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
  • κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κ.ά.

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί σε έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις και αγωνιστικές πολύμορφες κινητοποιήσεις. Καλεί ακόμα σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι.

Ανάλογες διεργασίες ξεδιπλώνονται και σε άλλες πόλεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr.

etoliko.gr