Από το πρωί συγκεντρώθηκαν στον κόμβο στο Χαλίκι Αιτωλικού, πλησίον της Ιόνιας Οδού, περιπολικά, μια κλούβα των ΜΑΤ και δημοσιογραφικό συνεργείο, αναμένοντας την άφιξη των αγροτών για το κλείσιμο του κόμβου.

Τελικά, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Μετά από διαβουλεύσεις του Πρόεδρου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κοτοπούλη με τις αστυνομικές αρχές, δεν επετράπη η είσοδος στην Ιόνια Οδό.

Η κυκλοφορία γίνεται με υπόδειξη της αστυνομίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό. 

Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΟΑΣ, κ. Γιάννης Καρναβιάς, όπως διαβάζουμε στο zougla.gr, δήλωσε:

«Δεν “τσιμπάμε” τις δήθεν εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ και του αρμόδιου υπουργού, που προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και την οργή των βιοπαλαιστών παραγωγών και κτηνοτρόφων, μοιράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σε αυτό το σκοπό αποσκοπούσαν και οι απανωτές επισκέψεις του υπουργού στον νομό, μένοντας πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες μας.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Ότι και αν έχουμε κερδίσει ως σήμερα, μόνο με μεγάλους αγώνες, σε συντονισμό και με τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα, το έχουμε καταφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε απέναντι σε όσους μας χαϊδεύουν την πλάτη, για να κατευνάσουν την αντίδρασή μας».

(η φωτογραφία είναι από το zougla.gr)


etoliko.gr