Αυτοκινητοπορεία με αγροτικά πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αγρότες της περιοχής, ξεκινώντας από την Κατοχή και το Νεοχώρι. Η αυτοκινητοπορεία πέρασε από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι και κατέληξε σε σε συμβολικό μπλόκο στον κόμβο στο Χαλίκι (θέση Μπάγιας).

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα 14 Φλεβάρη, έγινε αυτοκινητοπορεία με αγροτικά που ξεκίνησαν από την Κατοχή, το Νιοχώρι, πέρασαν από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι και κατέληξαν σε αποκλεισμό στον κόμβο στο Χαλίκι.

Με την ενίσχυση του Μπλόκου και μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, αποκλείσαμε, με αποφασιστικότητα την Ιόνια Οδό, παρά τις δυνάμεις καταστολής που είχαν συγκεντρωθεί και εμπόδιζαν την πρόσβαση μας.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν κάνουμε πίσω στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το να ξαναμπούμε στα χωράφια μας, να ξαναπαράγουμε, είναι θέμα επιβίωσης πλέον, γι’ αυτό δεν υποχωρούμε.

Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας, τις κινητοποιήσεις μας, τις επόμενες μέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, σε πανελλαδικό συντονισμό, με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Ενισχύουμε καθημερινά τη ζωή του Μπλόκου και με νέα τρακτέρ!

Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, θα νικήσουμε!»

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών της περιοχής, στη συνάντηση που πραγματοποίησε μαζί τους, έξω από το Δημαρχείο.

Σε δήλωση του ο Κώστας Λύρος ανέφερε: «Οι αγρότες μας, είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και χρειάζονται την στήριξη μας για να εξασφαλίσουν συνθήκες επιβίωσης. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στην παραγωγή ελιάς Καλαμών, η οποία έχει ρυθμιστικό ρόλο στην τοπική οικονομία.

Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τους αγρότες του Δήμου μας, γιατί έτσι στηρίζουμε τον ίδιο μας τον τόπο και αδιαμφισβήτητα αποτελεί το μέσο για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της κρίσης. Η δημοτική αρχή, στο μέτρο που της αναλογεί στηρίζει ποικιλοτρόπως τους αγρότες για αυτό διεκδικήσαμε με σθένος και πετύχαμε την υλοποίηση του μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας σε Οινιάδες και Αιτωλικό ποσού 3.285.000 ευρώ».

(ΠΗΓΗ φωτογραφίας)

etoliko.gr