Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών – Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλικού στην αίθουσα του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φωτεινή Ξεσφίγγη αρχικά ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού όσον άφορα την αποκατάσταση του, καθώς επίσης και η ταμίας Κλεοπάτρα Καρβέλη η οποία παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του έτους.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τα μέλη στην οποία αρχικά συζητήθηκε το μείζον θέμα της επισκευής της σκεπής του κτιρίου του Μουσείου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της επαναλειτουργίας του, διότι με τις έντονες βροχοπτώσεις εισέρχεται νερό εντός του Μουσείου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα εκθέματα.

Όσον αφορά το παραπάνω θέμα τα μέλη ενημερώθηκαν σχετικά με όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το ΔΣ για την επισκευή της σκεπής, οι οποίες δυστυχώς έως σήμερα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Ακολούθως, προτάθηκαν από τα μέλη διάφοροι τρόποι ανάδειξης του Μουσείου, όπως επίσης συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των επόμενων δράσεων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλα τα μέλη τα οποία παρευρέθησαν στη Γενική Συνέλευση και να προσκαλέσει την τοπική κοινωνία της πόλης μας να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή της ανάδειξης και επαναλειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλικού.

Τέλος, το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους έχουν γίνει αρωγοί αυτής της προσπάθειας εώς τώρα.

Ειδικότερα:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την οικονομικη τους ενίσχυση τους:

Τρικαλινός Ζαφείρης

Αμάλθεια Α.Ε.

Γιάννης Καρβέλης

Μαυροσκότης Διονύσης

Αναγνωστόπουλος Γιώργος

Αφοί Σφυρή

Το Δήμαρχο κ. Κώστα Λύρου και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την προσφορά υλικών που χρειάστηκαν για τις εργασίες αποκατάστασης τους κτιρίου.

Το Μπαρούχο Στράτο για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του στους ελαιοχρωματισμούς του κτιρίου

Το Ψιλογιάννη Σπύρο για την αφιλοκερδή προσφορά και εργασία του σε διορθώσεις ξύλινων κατασκευών.

Τους Μιχάλη Κότσαρη, Γιώργο Σφυρή και Περγαντή Αστέρω στην αμέριστη βοήθεια τους σε ότι χρειαστήκαμε.

Τους κ. Παπαδόπουλο Κώστα για την προσφορά επίπλων της θεία του Ασπασίας Παπαδοπούλου και τον κ. Κατσικόπουλο για την προσφορά αρμάτων του Γκαμίζα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολ. & Μορφ. Σύλλογο “Το Αιτωλικό” για την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, όπως επίσης για τη στήριξή του σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχόμαστε το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του και να αποτελεί ένα απο τα επισκέψιμα μέρη της πόλης μας.

Εκ του ΔΣ

Η Πρόεδρος Φωτεινή Ξεσφίγγη