Όλο και περισσότερο ακούγεται τις τελευταίες μέρες, προκαλώντας ανησυχία στο Αιτωλικό και τις γύρω περιοχές, για πρόθεση δημιουργίας Σ.Μ.Α. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην περιοχή μας.

Σχετικά με το ζήτημα, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ή σχετική ανακοίνωση στην κοινωνία της περιοχής.

Μέσα από το λογαριασμό της στο facebook η Κοινότητα Αγίου Ηλία εξέφρασε την ανησυχία και αντίθεσή της για πιθανή δημιουργία του Σ.Μ.Α. στην περιοχή του Αγίου Ηλία, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελής Σκαρμούτσος διευκρίνησε σχολιάζοντας ότι σύμφωνα με το δήμαρχο “θα γίνει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου στο Αιτωλικό”.

Επιπλέον, τονίζει ότι “Το πλαφόν που είχε από Ναύπακτο τελείωσε. Με την Πάλαιρο έχει πλαφόν 1500 τόνους, μετά αρχίζουν τα μεγάλα ζόρια. Ο ΣΜΑ πάντως δεν είναι ΧΥΤΑ. Γίνεται απλή μεταφόρτωση σε εγκαταστάσεις που δεν δημιουργούν όχληση στο περιβάλλον, εφόσον η εγκατάσταση γίνει με τις σωστές προδιαγραφές.” και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα έχει περισσότερα επ’ αυτού.

etoliko.gr