Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που έρχεται, ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Μεσολογγίου. Επίσης το info point του Μεσολογγίου σάς περιμένει να το επισκεφθείτε για να προμηθευτείτε χάρτες και ενημερωτικό υλικό, μικροδώρα και αναμνηστικά φτιαγμένα με μεράκι από ντόπιους καλλιτέχνες για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρτίου στις 19:00, ξεναγούμαστε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Μεσολογγίου.
Την Κυριακή  στις 19:00, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βάσως Κατράκη για μια ξενάγηση στο σημαντικό έργο της χαράκτριας που αποτύπωσε την πολιτιστική παράδοση του τόπου.

Τη Δευτέρα θα πετάξουμε χαρταετό στην ύπαιθρο και θα χαρούμε το φυσικό περιβάλλον και τον υγρότοπο του Μεσολογγίου

Οι δραστηριότητες για το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου:

Σάββατο 5 Μαρτίου: Ξενάγηση στις 19:00 στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης

Ζήστε τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με την ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Γνωρίστε ιστορικά κειμήλια από την περίοδο της Εξόδου αλλά και έργα τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ άλλων του Θεόδωρου Βρυζάκη και του Εμίλ Ντε Λανσάκ που σημάδεψαν τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.

Συμμετοχή: 8 ευρώ
Ώρα: 19:00
Διάρκεια: 90’
Τόπος: Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Δημοτική Πινακοθήκη

Κυριακή 6 Μαρτίου: Ξενάγηση στις 19:00 στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη

Το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσουμε την τέχνη της χαρακτικής και την πορεία τής σημαντικής καλλιτέχνιδας Βάσως Κατράκη.

Συμμετοχή: 8 ευρώ
Ώρα: 19:00
Διάρκεια: 90’
Τόπος: Μουσείο Βάσως Κατράκη, Αιτωλικό

Πληροφορίες

Δηλώσεις συμμετοχής: messolonghibylocals.com/martios2022

Εναλλακτικά για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, καθημερινά στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB, στο τηλέφωνο 26313 02048 ή στο email: [email protected]

Σκοπός των δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Μεσολόγγι των ντόπιων – Messolonghi by locals είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μεσολογγίου.

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

Messolonghi by Locals