Τις επόμενες μέρες ο Νόκτος είχε κάνει άνω κάτω τη βιβλιοθήκη στο υπόγειο για να βρει το παράξενο βιβλίο. Όμως πρώτα φρόντισε να απομακρύνει τους δύο ανθρώπινους σκελετούς και να τους θάψει πίσω από το σπίτι. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για τα δύο άτυχα παιδιά. Όλοι τους είχαν πέσει θύματα εκείνης της μονόφθαλμης γριάς.
Πάνω που ο Νόκτος είχε αρχίσει να απογοητεύεται και να πιστεύει οτι κάπου το είχε χάσει το βιβλίο, τελικά το βρήκε κρυμμένο κάτω από τη βιβλιοθήκη. “Το βράδυ που έφερα τα παιδιά“, σκέφτηκε ο πανύψηλος άντρας και ανατρίχιασε. Εκείνη τη νύχτα, το τέρας που είχε πάρει τη θέση του Νόκτου, έπεσε άγαρμπα πάνω στη βιβλιοθήκη και από το ταρακούνημα πρέπει να έπεσε κάτω το “Βιβλίο Των Μύθων“.
Ανέβηκε στο σπίτι και κάθισε ξανά μπροστά από το τζάκι. Άρχισε να ξεφυλλίζει το βιβλίο με λαχτάρα. Μπροστά από τα μάτια του περνούσαν πολλές και υπέροχες ιστορίες φαντασίας, μύθοι και κουτσομπολιά μια άλλης εποχής που γράφτηκαν από μάγους και αλχημιστές. Ανάμεσά τους υπήρχε μία που ήταν από τις αγαπημένες του Νόκτου.
“Ο μύθος του γίγαντα και της μαγικής βατομουριάς. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πελώριος γίγαντας που οι άνθρωποι τον φοβόντουσαν και δεν πλησίαζαν ποτέ το σπίτι του. Αυτός ήταν καλός και πολύ φιλικός όμως η όψη του ήταν τόσο άγρια που ανάγκαζε τους άλλους να τον αποφεύγουν.
Μια μέρα ο γίγαντας πήγε βόλτα στο δάσος και άρχισε να λέει το παράπονό του σε μια βατομουριά. Τα δάκρυα είχαν γεμίσει τα μάτια του και η φωνή του φανέρωνε μόνο θλίψη και πόνο. Και τότε ήταν που η μαγεία έκανε το… θαύμα της και άλλαξε τη ζωή του.
Η βατομουριά μίλησε στον γίγαντα με δική της φωνή και του είπε να φάει από τους καρπούς της. Εκείνος πήρε ένα βατόμουρο διστακτικά και το έφαγε. Από τη στιγμή που το κατάπιε, όλα γύρω του άλλαξαν! Μα αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το μικρό κοριτσάκι που είχε πάρει τη θέση της βατομουριάς.
Το παιδί εξήγησε στον γίγαντα οτι όποιος έτρωγε από τη μαγική βατομουριά έβλεπε μονάχα οτι είχε ανάγκη η ψυχή του να δει. Και επειδή εκείνος ήθελε να έχει έναν φίλο, αυτή του έδωσε το κοριτσάκι. Έτσι το χαμόγελο εμφανίστηκε ξανά στο πρόσωπο του γίγαντα και κάθε φορά που ένιωθε μοναξιά, έτρωγε ένα μαγικό βατόμουρο και το κοριτσάκι εμφανιζόταν και του έκανε παρέα“.
Ο Νόκτος χαμογέλασε καθώς διάβαζε το μύθο με τον γίγαντα. Αυτή η ιστορία του θύμιζε τη δική του κατάσταση και τον έκανε να ελπίζει οτι κάποτε θα βρει και αυτός κάποιον για να του κάνει συντροφιά. Όμως τέλος με τα παραμύθια! Τώρα πρέπει να μάθει οτι μπορεί για τη μονόφθαλμη γριά και την κατάρα που του έριξε.
Ξεφύλισσε στα γρήγορα το “Βιβλίο Των Μύθων” και έφτασε στις τελευταίες σελίδες. Εκεί ήταν γραμμένες πληροφορίες για διάφορα τέρατα, μάγους και μάγισσες. Κοίταζε ξανά και ξανά μέχρι που σταμάτησε στη σελίδα με το νούμερο σαράντα επτά χιλιάδες και τα μάτια του έλαμψαν.
“Αυτό είναι! Το βρήκα!“, ξεφώνισε ενθουσιασμένος και ξεκίνησε το διάβασμα: “Η Χίλντα είναι η γριά μάγισσα με την παγωμένη καρδιά. Περιφέρεται στις χιονισμένες περιοχές και ψάχνει τα θύματά της σε πόλεις και χωριά. Είναι μία από τις πιο δυνατές μάγισσες και κακιά ως το μεδούλι της ψυχής της. Στόχος της είναι να κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν και να προκαλούν δυστυχία στους υπόλοιπους.
Συνήθως παίρνει τη μορφή μιας όμορφης κοπέλας ή ενός μικρού κοριτσιού ή εμφανίζεται σαν μια γριούλα που έχει χάσει το ένα της μάτι. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει και πλησιάζει ανυποψίαστους ανθρώπους και τους μαγεύει με το βλέμμα της. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της κατάρας.
Το δεύτερο και τελευταίο είναι και το πιο παράξενο. Μόλις το θύμα της κοιμηθεί, εκείνη εμφανίζεται στο όνειρό του ή ακόμα χειρότερα, στον εφιάλτη και του ψιθυρίζει τα λόγια της κατάρας που τους ρίχνει. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι να πεθάνει, το θύμα είναι καταραμένο και δυστυχισμένο και μαζί του έτσι είναι και οι γύρω του.
Η μόνη περίπτωση για να σταματήσει η κατάρα είναι το θύμα και μόνο αυτό, να μπορέσει να σκοτώσει την πανίσχυρη και παμπόνηρη γριά μάγισσα“.
Ο Νόκτος έκλεισε το βιβλίο και σηκώθηκε από τη θέση του. Άρχισε να περπατάει πάνω κάτω σκεπτικός και με έκδηλη τη νευρικότητα στις κινήσεις του. Που στο καλό να ψάξει για τη μάγισσα; Θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε, από τον πιο ψηλό πύργο μέχρι το πιο σκοτεινό μπουντρούμι.
Και το ακόμα χειρότερο είναι οτι σε δύο εβδομάδες έρχεται η επόμενη πανσέληνος. Το τελευταίο που ήθελε ο αγαθός άντρας ήταν να βλάψει κι άλλους ανθρώπους. Οπότε πήρε την απόφαση να φύγει από την περιοχή και να ψάξει να βρει τη γριά μάγισσα. Θα επέστρεφε στο σπίτι του μόνο αν τη σκότωνε. Αλλιώς θα σκοτωνόταν ο ίδιος πριν προλάβει να γίνει τέρας για δεύτερη φορά. Δεν υπήρχε άλλη λύση…
Έτσι ο Νόκτος πήρε ένα σακί και το γέμισε με κάθε λογής προμήθειες. Από μέλι και κάστανα μέχρι παστό ψάρι και κρασί της φωτιάς. Αυτό το υπέροχο ποτό που έφτιαχνε μόνος του ο ψηλός άντρας. Χρησιμοποιούσε βατόμουρα διάφορων ποικιλιών και τα έλιωνε στο μεγάλο του γουδί.
Ύστερα τα έβραζε για να κάνει το ποτό δυνατό για το κεφάλι και ζεστό για την καρδιά. Στο τέλος έπαιρνε το μίγμα και του έριχνε παγωμένο νερό από τη λίμνη, το ταρακουνούσε δυνατά και ήταν έτοιμο. Το αποθήκευε σε βαρέλια φτιαγμένα από ξύλο ελάτου και τα έβαζε στο υπόγειο.
Μόλις ήταν έτοιμος για το ταξίδι, ασφάλισε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού και ξεκίνησε για το άγνωστο. Αρχικά θα σκαρφάλωνε μέχρι την κορυφή του “Λευκού Γίγαντα“, ενός πελώριου βουνού χιονισμένου απ’ άκρη σ’ άκρη. Αν δεν κατάφερνε κάτι θα συνέχιζε το ψάξιμο σε υπόγειες σπηλιές και στα ερείπια αρχαίων πύργων.
Όσο καλά κρυμμένη και να ήταν η Χίλντα, ο Νόκτος ήταν αποφασισμένος να τη βρει πριν την επόμενη πανσέληνο. Θα κινούσε γη και ουρανό για να ανακαλύψει το λημέρι της γριάς μάγισσας. Ή θα πετύχαινε το σκοπό του ή δεν θα γυρνούσε ποτέ πίσω στη λίμνη και το σπίτι του.
ΤΕΛΟΣ Β’ ΜΕΡΟΥΣ
(Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Όλα τα ονόματα και οι τοποθεσίες που αναφέρονται σε αυτό είναι τυχαία και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα)
ΖΕΥΣ
*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*