Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Κι ερωτεύτηκες τη λίμνη την ήρεμη, και γίνεσαι ψαράς», το ΓΕΛ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ επισκέφτηκε χθες το Αιτωλικό.

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το έργο της Βάσως Κατράκη, τον χαράκτη-ζωγράφο Μιχάλη Κότσαρη και την αλιευτική παράδοση του τόπου μας.

Αρχικά έγινε επίσκεψη στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών- Μουσείο Βάσως Κατράκη υπό την συνοδεία του Μιχάλη Κότσαρη ο οποίος μετέδωσε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την τέχνη της χαρακτικής.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο ανακαινισμένο με πολύ μεράκι και εθελοντική εργασία Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού Σύλλογος Γυναικών.

Στο τέλος οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψουν τα γραφικά σοκάκια του Αιτωλικού, να επισκεφτούν το Λιμανάκι και να έρθουν σε επαφή με την άγρια φύση που φιλοξενείται στη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.

  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία του τόπου μας στόχο έχει οι μαθητές να ανακαλύψουν και να καταγράψουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου που μεγαλώνουν. Σκοπός η εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα επόμενα βήματα στην ζωή τους.

Messolonghi by locals