Τα θέματα που σκεφτόμουν να γράψω δε μου βγαίνουν εύκολα. Ακόμα είναι νωρίς, τα λόγια δύσκολα…

Θα γίνω γραφική, λοιπόν, και θα γκρινιάξω. Θα μιλήσω λίγο για τον τόπο μας, στην ουσία θα επαναλάβω αυτά που λέμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Κουνούπια… σκνίπες ή όπως τελοσπάντων κι αν λέγονται.

Δύσκολη η κατάσταση κι όχι μόνο για τα μαγαζιά, καφετέριες κλπ.
Το γύρο του Αιτωλικού να θέλει να κάνει κάποιος, μια βόλτα στο λιμανάκι, στο άγαλμα -και δε θα αναφερθώ καν στη διαδρομή για Πόρο.

Η ζέστη και η υγρασία θα χειροτερέψουν την κατάσταση αργότερα και πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε στιγμές που θα μας κάνουν πάλι πρωτοσέλιδα για τα πέπλα αράχνης.

Πέρυσι, οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησαν από τις αρχές του Μαρτίου με τα συνεργεία να υλοποιούν δράσεις, αναλόγως των αναγκών, σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι πρώτες δράσεις για το 2021 περιελάμβαναν τον έλεγχο των προνυμφών στα υγροτοπικά συστήματα της περιοχής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας, καθώς και σε κρίσιμες περιαστικές εστίες της Αιτωλοακαρνανίας. 

Αξιοποιήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, όλα τα διαθέσιμα μέσα, με ελέγχους και ψεκασμούς στο σύνολο των εστιών καθώς και στις αστικές εστίες, δηλαδή κοιμητήρια, νοσοκομεία, αλλά και τα φρεάτια των μεγάλων πόλεων. 

Φέτος, δεν ξέρω τι έχει προγραμματιστεί αλλά  ήδη η κατάσταση είναι άσχημη και δυστυχώς βλάπτει την -ούτως ή άλλως- μειωμένη κίνηση στο Αιτωλικό. 

Ελπίζουμε να παρθούν μέτρα πρόληψης και όχι εκ των υστέρων -απεγνωσμένες- προσπάθειες καταπολέμησης που δύσκολα έχουν αποτέλεσμα.


Μόνο οι βόλτες μας μας έμειναν… μη τις χάσουμε…

Βάσω Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*