Σε συνέχεια του άρθρου “Υπάρχουν και χαρούμενα νέα vol. 1“, θα γράψω για το πολύ αγαπημένο μου Messolonghi By Locals, “Το Μεσολόγγι των Ντόπιων”.

Δε χρειάζεται να πω και πολλά γιατί οι δράσεις του και η δυναμική παρουσία του μιλάνε από μόνες τους. Η ιδιαίτερη αφορμή, όμως, δόθηκε με την έκδοση του χάρτη για το Αιτωλικό.

Όπως διαβάσαμε στην ανάρτησή τους στο facebook:

#ΑΙΤΩΛΙΚΟ Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έκδοση ενός ακόμη χάρτη για την περιοχή μας.

Ο χάρτης του Αιτωλικού που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό μας στοχεύει να αναδείξει την πόλη του Αιτωλικού και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για ντόπιους και επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα το πανέμορφο Αιτωλικό.

Καλοτάξιδος!

* Ο χάρτης δημιουργήθηκε με τις δωρεές των υποστηρικτών του Messolonghi by Locals.
**Διανέμεται δωρεάν.
***Στήριξε και εσύ το έργο μας για ανάδειξη του τόπου μας: https://messolonghibylocals.com/ypostiriksi/
*Σχόλια-προτάσεις για τον χάρτη μπορείτε να μας στείλετε στο [email protected]

Αυτή την ιδέα την είχαμε σκεφτεί πάρα πολλές φορές ως “συντάκτες” τότε της τριμηνιαίας εφημερίδας “Τα Γιοφύρια” και μάλιστα θέλαμε να δώσουμε το χάρτη μαζί με την εφημερίδα στο τεύχος του Πάσχα.
Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ήρθε το Messolonghi By Locals και για άλλη μια φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και έκανε αυτό το κάτι παραπάνω για τον τόπο, για το δικό μας τόπο!

Δεν είναι εύκολο όλο αυτό το εγχείρημα.

Δεν είναι εύκολο να αναδείξεις ένα τόπο που δεν είναι πάντα προετοιμασμένος να δεχτεί την αλλαγή.

Δεν είναι εύκολο να ξεσηκώσεις τους συντοπίτες σου να τρέξουν μαζί σου αυτόν τον αγώνα.

Όμως, όσο οι γύρω σου σε βλέπουν να μη σταματάς, να προσφέρεις, να αγαπάς και να στηρίζεις, κάποια στιγμή θα σε ακολουθήσουν.

Γιατί όλοι αγαπάμε τον τόπο μας.

Αλλά πολλές φορές χρειαζόμαστε ένα μικρό σπρώξιμο για να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πάρουμε δύναμη να συνεχίσουμε!

Δεν υπάρχουν Μεσολογγίτες και Αιτωλικιώτες με την έννοια δυο αντίπαλων ομάδων.

Υπάρχουν αυτοί οι υπέροχοι “λιμνοθαλασσίτες” που αγαπάνε αυτή την ευλογημένη περιοχή και θέλουν να την κάνουν καλύτερη!

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία, αγάπη και ανοιχτές αγκαλιές!

Βάσω Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*


Tι κάνουν οι Messolonghi By Locals με λίγα λόγια

Το “Messolonghi by Locals” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2018 στα πλαίσια του προγράμματος «START: Create Cultural Change». Σκοπός του οργανισμού είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινότητα του Μεσολογγίου μέσω της συμμετοχικής χαρτογράφησης της πόλης με την μορφή πολιτιστικών διαδρομών αλλά και μέσα από την δημιουργία και προώθηση πολιτιστικών δράσεων.

Οι δράσεις του οργανισμού αφορούν στην μελέτη, ανάδειξη και διαφύλαξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου και στην δημιουργία προγραμμάτων εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού.

Η ιδέα ξεκίνησε από νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να παραμείνουν στην επαρχιακή πόλη του Μεσολογγίου και να δράσουν σε αυτήν, σε μια περίοδο που η κοινωνική και οικονομική κρίση έχει αυξήσει τον αριθμό των νέων που φεύγουν και έχει διαμορφώσει ένα κλίμα εσωστρέφειας και αδράνειας στην τοπική κοινότητα.

“Όραμά μας είναι η δημιουργία μιας ενεργής και δυναμικής τοπικής κοινότητας που συμμετέχει στα κοινά, εκφράζεται, δημιουργεί, συνεργάζεται και δρα με συλλογικό πνεύμα για συλλογική ευημερία.”

Μπορείς να ενημερωθείς για τις δράσεις του Messolonghi By Locals εδώ www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube