Είχα ξαναγράψει κάποια στιγμή με αφορμή σχόλια σε αναρτήσεις του Twitter. Τότε που ρωτούσα “Εσύ ποιο λες ότι είναι το βασικό πρόβλημα του Αιτωλικού;”.

Ο καθένας είχε τη δική του άποψη, ανάλογα με την καθημερινότητά του, τον περίγυρό του, τη νοοτροπία του, ακόμα και τη ζωή του ολόκληρη. Μεγάλη αλήθεια.

Τώρα ξαναγράφω με αφορμή νέα ανάρτηση στο twitter.

Ανεβάζει ο χρήστης φωτογραφία με εναέρια -πάλι- λήψη του Αιτωλικού και ενώ υπάρχουν οι “ξένοι”που ρωτάνε “μα καλά υπάρχει τέτοιο μέρος στην Ελλάδα;” κλπ, υπάρχουν αυτοί οι “ωραίοι τύποι” που ξεκινάνε τα “θα γίνουμε ρεζίλι αν έρθει κάποιος” κλπ.

Ναι, ρε παιδιά, εννοείται ότι έχουμε χίλια προβλήματα.

Επίσης, είναι περισσότερο από αυτονόητο ότι δεν είμαστε η τουριστική περιοχή με τις τουριστικές υποδομές και, γενικά, με όλα τα απαραίτητα που έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζεται ένας τουρίστας.

Όμως, ειλικρινά, δεν έχετε δει κανέναν που έμεινε εδώ και πέρασε όμορφα;

Δεν έχετε συναντήσει κανέναν που ήταν περαστικός και έτυχε να πιει ένα καφεδάκι εδώ ή να φάει ψαράκι και να ήθελε να ξαναέρθει;

Ή ακόμα και κάποιον που περνώντας από δω, αποφάσισε τελικά να μείνει και μια βραδιά για να δει την περιοχή καλύτερα και να βγάλει και φωτογραφίες;

Έχουμε μεγάλες ελλείψεις και πάρα πολλές δυνατότητες βελτίωσης. Σε όλα τα επίπεδα.

Και δε λέω ότι πρέπει να λέμε ψέματα ότι όλα είναι τέλεια και “ελάτε εδώ για τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας”.

Αλλά το να φτάνουμε στο άλλο άκρο να αποτρέπουμε κόσμο από το να έρθει εδώ, ειδικά από μόνοι μας “να βάζουμε τα χεράκια μας και να βγάζουμε τα ματάκια μας”, μόνο κακό μπορεί να κάνει και στον τόπο και σε εμάς.

Όλοι αυτοί οι μικροί ήρωες του τόπου μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάει ο τόπος μπροστά.

Και αυτό είναι για όλους μας καλό και συμφέρον.

Μην το χαλάμε με κακίες, μιζέριες και κακό “χιούμορ”!

Βάσω Ζ. Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*