Το Γυμνάσιο Αιτωλικού, με σαφή προσανατολισμό την καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών στους μαθητές του, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να προσφερθεί στο δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό.

Οι μαθητές μας συγκέντρωσαν στο Σχολείο μας σημαντική ποσότητα από τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και ρουχισμό και με μεγάλη χαρά και επιμέλεια τα ταξινόμησαν και τα συσκεύασαν.

Με την ευκαιρία εκπαιδευτικής επίσκεψης της Α΄ τάξης του Γυμνασίου στην Αθήνα, παρέδωσαν την ανθρωπιστική βοήθεια στο Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου στο Σχιστό.

Εκεί είχαν την ευκαιρία υπό την ξενάγηση των υπευθύνων του Κέντρου να περιηγηθούν με διακριτικότητα και σεβασμό στους χώρους της εν λόγω δομής στην οποία φιλοξενούνται 700 Σύριοι πρόσφυγες.

Στο χώρο αυτό, οι μικροί μαθητές μας προβληματίστηκαν καθώς αντίκρισαν τον ξεριζωμό των ανθρώπων από την πατρίδα τους και ταυτόχρονα αισθάνθηκαν τη χαρά της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που αποτέλεσαν κι αυτοί ένα κρίκο στην αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό επιδεικνύοντας έμπρακτα την φιλαλληλία τους.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ