Για μας …δουλεύουν οι εθελοντές του Αιτωλικού, αυτοί που μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους, που έχουν φέρει πάλι κόσμο από τις γύρω -και όχι μόνο- περιοχές στον τόπο μας.

Το λιμανάκι, που όποιος δεν το έχει επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο, θα εκπλαγεί από τη μοναδική αλλαγή του, έχει γίνει προορισμός, όχι μόνο για τις καθημερινές βόλτες των ντόπιων, που πλέον έχουν καθιερώσει εκεί το καφεδάκι τους, αλλά και για σχολεία, εκπαιδευτικές εκδρομές συλλόγων και ομάδων, μικρές εξορμήσεις γειτονικών περιοχών.

Οι εθελοντές, όπως έχουμε ξαναγράψει, άγρυπνοι φρουροί του σημείου, επιτηρούν, διορθώνουν, μαστορεύουν, κάνουν ξεναγήσεις, αγκαλιάζουν κάθε επισκέπτη και τον …μυούν στα “μυστικά” της λιμνοθάλασσας και του οικοσυστήματος της περιοχής.

Είναι σπάνιο τόσο νέοι άνθρωποι να έχουν βάλει σαν προτεραιότητα της καθημερινότητάς του το κοινό καλό και να επιλέγουν να περνούν τόσες στιγμές της ημέρας τους εκεί, στηρίζοντας τον τόπο και συμβάλλοντας τόσο καθοριστικά στην ανάπτυξή του.

Ο Λάμπρος ο Χαρέλος, που μας έκανε “διάσημους” με τους ιππόκαμπους που ανακάλυψε στη λιμνοθάλασσα, πανταχού παρών και τα ..πάντα πληρών στο λιμανάκι, μάς έδωσε ένα στοιχείο πρόσφατα μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook για τα “καλύτερα που έρχονται”.

Ανυπομονούμε και θα είμαστε δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορούμε!

Βάσω Ζ. Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*