Θα επανέλθω στα χαρούμενα νέα σήμερα γιατί θέλω τόσο πολύ να γράψω για τη νέα πρωτότυπη δανειστική «βιβλιοθήκη» που έχουμε στο Αιτωλικό εδώ και λίγες εβδομάδες.

Να σημειώσω ότι είχα κι άλλα δυο «χαρούμενα νέα» για τα οποία ήθελα να γράψω, αλλά θα γράψω άλλη φορά…Και μόνο το ότι υπάρχουν χαρούμενα νέα θα πρέπει να μας γεμίζει ελπίδα εμάς που απογοητευόμαστε με τις καταστάσεις στην Ελλάδα του 2022!


Η νέα δανειστική βιβλιοθήκη, λοιπόν, δεν είναι σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει.Το λες και ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη… ένα “book spot”, ένας “σταθμός” (station, και μάλιστα Lokkal station!) στην ανταλλαγή βιβλίων. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Την ιδέα είχε η Μαρία Κονταρή, ιδιοκτήτρια του καφέ Lokkal station στην Μπούζα Αιτωλικού που έφτιαξε ένα μικρό έπιπλο βιβλιοθήκης, ένα μικρό στολιδάκι, όπου ο καθένας μας μπορεί να δανειστεί όποιο βιβλίο υπάρχει στα ράφια, αφήνοντας ένα άλλο στη θέση του.
Με την προτροπή “Take one, leave one”, η Μαρία θέλει να μοιραστεί αυτή την αγάπη της για τα βιβλία με όλους, επισκέπτες και περαστικούς, και να δώσει στο αναγνωστικό κοινό της περιοχής την ευκαιρία να διαβάζουν περισσότερο, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα.

Η Μαρία στο lokkal station μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε τα παλιά μας βιβλία και να ανακαλύψουμε νέα! 

Αν το σκεφτούμε, είναι κι ένας τρόπος “οι άγνωστοι να γίνουν φίλοι“, να δημιουργηθεί μια ωραία κοινότητα από book lovers!

Ας μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία να ανοίξουμε αυτό το «παράθυρο» για «νέα ταξίδια», νέες ιδέες, νέες γνώσεις (και γιατί όχι;) και νέους φίλους. 

Βάσω Ζ. Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*