Δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και τιμώμενα πρόσωπα γιόρτασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, την λήξη μιας ακόμη σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού.

Οι μαθητές των Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων παρουσίασαν με επιτυχία το θεατρικό έργο «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη.

Ο Δ/ντης του σχολείου, Γιώργος Καρακάσης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την άριστη συνεργασία μαζί του, μοίρασε μετάλλια στους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε σχολικούς αγώνες.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μασαούτης και Γεώργιος Σωτηρακόπουλος οι οποίοι με την σειρά τους βράβευσαν τους μαθητές.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε αναμνηστικά στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης κι ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στη νέα τους πορεία στο Γυμνάσιο.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Σύλλογος γονέων πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον δάσκαλο του σχολείου μας, Κώστα Καστανά, για την σπουδαία προσφορά του, υπηρετώντας στην εκπαίδευση, μιας και θα συνταξιοδοτηθεί.

Εκ μέρους του Δ.Σ γονέων και κηδεμόνων μίλησε με συγκινητικά λόγια η αντιπρόεδρος του συλλόγου Αφροδίτη Παπαδογεώργου:

«Σήμερα εκτός του ότι γιορτάζουμε τη λήξη μιας ακόμη σχολικής χρόνιας, θέλουμε να τιμήσουμε και τη λήξη μιας ολόκληρης πορείας, το τέλος της θητείας του στην εκπαίδευση, του δασκάλου μας Κώστα Καστανά!!!

Μεγάλη και σπουδαία η προσφορά του, όχι μόνο στο δικό μας σχολείο, αλλά σε όλα τα δημοτικά σχολεία που πέρασε ως δάσκαλος, 39 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του.

Ο Κώστας Καστανάς -δεν μπορώ να πω ήταν… αλλά- ΕΙΝΑΙ ο δάσκαλος που δίδαξε όχι μόνο με τον λόγο, αλλά περισσότερο με την πράξη του!!!

Κατάφερε να «πλέξει» την καλή, παλιά στόφα του δασκάλου, με αυτή τη νέα, τη σύγχρονη, την πρωτοποριακή….
Ένας δάσκαλος με ιδέες κι ανοιχτό μυαλό. Δίκαιος, τίμιος, ακούραστος, δημιουργικός, συνεργάσιμος, πάντα της προσφοράς και με περίσσια ενσυναίσθηση!!!

Ένας δάσκαλος που μπορεί να διαβεί πέρα απ΄τα βιβλία και τα τυποποιημένα.

Ένας δάσκαλος που ξέρει να ζωγραφίζει τα όνειρα των παιδιών, μαθαίνοντας τους τρόπους και να τα ζήσουν!!!!

Ένας δάσκαλος που διδάσκει πάνω απ΄όλα με το παράδειγμα, μετατρέποντας το δύσκολο επάγγελμα του δασκάλου σε λειτούργημα κι έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι!!!

Ένας μεγάλος δάσκαλος που πάνω απ΄όλα είναι ένας μεγάλος άνθρωπος με ήθος και αξίες!!!!

Τυχεροί όσοι τον γνώρισαν!!!
Τιμή μας που πέρασε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στο δικό μας σχολείο!!!

Εμείς σήμερα εδώ, ως μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά πάνω απ΄όλα ως γονείς, αλλά κι εκ μέρους όσων σε γνώρισαν, σε ευχαριστούμε!!!

Ευχαριστούμε απ΄τη καρδιά μας για την σπουδαία πρόσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστούμε που δίδαξες τα παιδιά μας!!! Ευχαριστούμε που αγάπησες και φρόντισες τα παιδιά μας!!!

Τιμή μας που σε είχαμε και σε έχουμε δάσκαλό μας!!!!

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σου προσφέρουμε μια τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου προς τιμήν σου!!!

Ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή σου!!!»

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Β’ δημοτικού σχολείου Αιτωλικού