Μετά από δυο χρόνια αποχής λόγω Covid, καταφέραμε φέτος να πραγματοποιήσουμε και πάλι τα “Ριζικάρια”, την αναβίωση του εθίμου του Κλήδωνα στο Αιτωλικό.

Η βραδιά ήταν δροσερή και η προσέλευση του κόσμου πολύ μεγάλη, ίσως και μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, πράγμα το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας θύμισε πόσο μας έχουν λείψει αυτές οι όμορφες συναντήσεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Ανάψαμε τις φωτιές του Άη Γιαννιού, κάψαμε τα μαγιάτικα στεφάνια, χορέψαμε παραδοσιακά…

Κεράσαμε την παραδοσιακή ριγανάδα, ουζάκι, κρασί, ελιές και γαύρο παστό.

Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε νέους φίλους και το Χορευτικό Τμήμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Άνω Θρώσκω” από το Συκούριο Λάρισας, οι οποίοι βρέθηκαν στα μέρη μας και χόρεψαν μαζί μας μέχρι τις πρωινές ώρες!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που βρίσκονται ακόμα δίπλα μας και μας στηρίζουν: Αυγοτάραχο Τρικαλινός, Εκπαιδευτικό Κέντρο Τσίρκας, Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Μπούρος, KB Industries ΑΦΟΙ Νικολογιάννη, Αίθουσα Τέχνης “Εργω” Μ.Κότσαρης, Λογιστικό Γραφείο Θωμάς Σύρρος, Χαρτικά Μοταλίνα, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση: Δημήτρης Τρικαλινός-Ελαιοπαραγωγός, Οινοποιείο Σωτηρίου, Ποτοποιεία Τρικενέ, Ιχθυοπωλείο Δήμητρα Μπερερή.

Επίσης θα θελαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την παραχώρηση των καθισμάτων και τον Χρήστο Λύρο για τη μεταφορά τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της. Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία!

Η επόμενη εκδήλωσή μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Ιουλίου και θα ανακοινωθεί προσεχώς!

Συνεχίζουμε με το ίδιο αμέριστο μεράκι προσπαθώντας για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ