Το τουριστικό γραφείο Charma Travel (http://www.char-ma.gr/) διοργανώνει 6ήμερη Εκδρομή στη Ρουμανία.

Συμμετέχει ο Πολ. & Μορφ. Σύλλογος “Το Αιτωλικό”!

30 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 320,00 Ευρώ Διαφορά μονόκλινου 100,00 Ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κρατήσεις Θέσεων:

26410 39387

Πληροφορίες:

Πολ.&Μορφ. Συλλογος τηλ 6976360004

Περιλαμβάνονται

-Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος

-Διόδια αυτοκινητοδρόμων, είσοδοι χωρών

-Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*

-Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία

-Ξενάγηση σε Σόφια, Βουκουρέστι και στην εκδρομή στα Καρπάθια

-Συνοδός γραφείου

-Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

-ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

-Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα, ως προαιρετικό

-Δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα : Αιτωλικό – Μονή Ρίλα – Σόφια 760 χλ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06.30, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σόφια μέσω Ιωνίας Οδού. Στάση για καφέ λίγο πριν τα Γιάννενα και συνεχίζουμε με την Εγνατία οδό. Θα φθάσουμε στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και από εκεί συνεχίζουμε για τα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα, έλεγχος-διέλευση και περνώντας έξω από την πόλη Σαντάνσκι, συνεχίζουμε μέσω ωραιότατης διαδρομής που μας προσφέρει η γραφική κοιλάδα του Στρυμόνα περνώντας τα Στενά της Κρέσνας και την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ . Επόμενη στάση στο Μοναστήρι Ρίλα. Ωραιότατη η διαδρομή ανάμεσα στα πυκνά δάση της κορυφής Μαλιόβιτσα. Επίσκεψη στο περίφημο μοναστήρι (10ος αιώνας) με τη λιτή φρουριακή αρχιτεκτονική εξωτερικά και τον καλλιτεχνικό πλούτο εσωτερικά. Χρόνος για να περιηγηθούμε τα τέσσερα μεγάλα κτίρια του μοναστηριού που με το πλήθος των κιόνων τους μας δίνουν μια νότα Ιταλικής Αναγέννησης. Στο καθολικό του Μοναστηριού θα θαυμάσουμε την αγιογράφηση που είναι εμπνευσμένη από τις εκκλησίες του Άθω.. Άφιξη στη Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σόφια – Βουκουρέστι 390 χλ

Πρωινό και θα ακολουθήσει ξενάγηση της Σόφιας. Μια πόλη σε φάση μετάλλαξης, με τεράστιες εκτάσεις πρασίνου και φαρδιές δενδροφυτεμένες λεωφόρους, αλλά και σκοτεινά σοκάκια με σκυθρωπά κτίρια που περιμένουν να ενταχθούν σε προγράμματα ευρείας αστικής ανάπλασης Ένα μείγμα θρακικών καταβολών και ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινής κληρονομιάς και οθωμανικών επιστρωμάτων, ρωσικής επιρροής και δυτικοευρωπαϊκού προσανατολισμού. θα επισκεφθούμε τον ναό-έμβλημα της πόλης, τον ορθόδοξο καθεδρικό Aleksander Nevski με τους ολόχρυσους τρούλους . Στο ίδιο πλαίσιο περιήγησης εντάσσονται και η ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Μύρων, χτισμένη σε μοσχοβίτικο στυλ με πέντε μικρούς χρυσούς τρούλους, ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας, που έδωσε και την ονομασία του στην πόλη, και φυσικά η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, το αρχαιότερο κτίσμα της Σόφιας, στο αίθριο που σχηματίζεται μεταξύ του προεδρικού μεγάρου και του πολυτελούς ξενοδοχείου Balkan. Στη βόλτα μας στο κέντρο θα συναντήσουμε και άλλα, εξίσου ενδιαφέροντα σημεία, όπως είναι το νεοκλασικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου Ivan Vazov με τους γύρω ανθισμένους κήπους, το Αρχαιολογικό Μουσείο στους χώρους του μεγαλύτερου και παλαιότερου οθωμανικού τεμένους της πόλης, η υπαίθρια αγορά παλιών βιβλίων στην πλατεία Slaveykov, καθώς και η νέα Εθνική Πινακοθήκη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, μέσω Πλέβεν – Ρούσε. Καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Προτείνουμε μια νυκτερινή βόλτα σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουκουρέστι

Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που καλύπτει ένα ολόκληρο τετράγωνο. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι ,η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και την Στρατιωτική Ακαδημία. Θα καταλήξουμε στην μεσαιωνική συνοικία Λιπσκάνι, που διασώθηκε μέχρι σήμερα σχεδόν από θαύμα ένα πολύ περιποιημένο και γραφικό πεζοδρομημένο τμήμα της πόλης με στενά δρομάκια, με καφετέριες και εστιατόρια. Στην οδό Σταυροπόλεως μπορούμε να επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία. Πρόκειται για μνημείο ελληνικού ιστορικού ενδιαφέροντος και είναι αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Το αρχιτεκτονικό αυτό κόσμημα του Βουκουρεστίου θεμελιώθηκε το 1724. Θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Λαού ή τουλάχιστον έτσι ονόμασε ο Τσαουσέσκου αυτό το γιγαντιαίο κτίριο που έχτισε στα ‘80s, κατεδαφίζοντας ολόκληρο το κέντρο της πόλης νότια του ποταμού Ντιμποβίτσα και αφήνοντας τους Ρουμάνους στο σκοτάδι – έκοβε το ρεύμα ανά διαστήματα στην πόλη για να εξοικονομήσει χρήματα και να δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο) κτίριο του κόσμου. Σήμερα, το σοσιαλιστικής αισθητικής παλάτι στεγάζει την Ρουμανική Βουλή, και αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Συνεχίζουμε περνώντας από τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Λαού (ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο). Τέλος θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πάρκο βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, είναι το Herăstrău και στα «πόδια» του βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου, ακριβές αντίγραφο της παριζιάνικης, καθώς και το Μουσείο – Χωριό, μια υπαίθρια μικρογραφία της παραδοσιακής ρουμανικής ζωής. Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος για περιηγήσεις Ένα δίκτυο πεζοδρόμων, ανέγγιχτο από την κατεδαφιστική μανία, αποτελεί την βόλτα που δοκιμάζει κάθε επισκέπτης της πόλης. Εδώ τα δρομάκια σφύζουν από ζωή και φασαρία, χάρη στα υπαίθρια café, τις pub και τα εστιατόρια που ότι τους λείπει σε αισθητική το κερδίζουν σε βαλκανική πληθωρικότητα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βουκουρέστι – Μπρασόβ – Μπραν 370 χλ

Πρωινή αναχώρηση από το Βουκουρέστι με προορισμό το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Θα περάσουμε έξω από την πανέμορφη Σινάϊα, το «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας, την Ποιάνα και θα φθάσουμε στα Καρπάθια, στον φημισμένο Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα . Παραμονή για επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη, θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα : Βουκουρέστι – Σόφια 390 χιλ

Πρωινό και αναχώρηση για την Σόφια της Βουλγαρίας. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στο Veliko Tarnovo, μια από τις σημαντικότερες βουλγαρικές πόλεις, με αξιόλογα μνημεία τοπικής αρχιτεκτονικής. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, και είναι γνωστή ως πρωτεύουσας της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας. Πολλά μεσαιωνικά κτίρια, το υπέροχο τοξωτή γέφυρα πέρα από τον ποταμό και άλλα ενδιαφέροντα μέρη κάνουν την πόλη ένας τόπος προσκυνήματος για τους τουρίστες. Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Σόφια και αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η μέρα : Σόφια – Σαντάνσκι – Αιτωλικό 704 χιλ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ελλάδα. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πόλη Σαντάνσκι, γνωστή για το θαυμάσιο κλίμα της και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές της (εδώ γεννήθηκε ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης), Παραμονή για περιηγήσεις και συνεχίζουμε με διέλευση των συνόρων και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Αιτωλικό με στάσεις στην διαδρομή μας.

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”