Η απόδειξη οτι ο καιρός “τρέχει” ακατάπαυστα, εκτός των άλλων, είναι και το etoliko.gr. Αισίως φτάσαμε τα δύο χρόνια από τη “γέννηση” αυτού του ιστότοπου. Η παρέα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και με ακόμα περισσότερες ιδέες.

Από την πρώτη μέρα που… εμφανιστήκαμε στα πέριξ του διαδίκτυου είχαμε ένα σκοπό. Την ανάδειξη των προβλημάτων του Αιτωλικού, προτάσεις για την αντιμετώπισή τους και ιδέες για έναν ακόμα καλύτερο τόπο. Ασκήσαμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε) σκληρή κριτική στους -τοπικούς- έχοντες τα γένια και τα χτένια της αστυνόμευσης, της θρησκείας και της κοινωνίας.

Δεν είμαστε αντίπαλοί τους, σε καμία περίπτωση, όμως ως πολίτες είμαστε αποδέκτες της δικής τους ανεπάρκειας. Κάτι φυσικά που “καθρεφτίζει” και τη δική μας ανικανότητα να ελέγξουμε αυτούς που επιλέξαμε να μπουν μπροστάρηδες για τις ζωές μας. Λάθος!

Αλλά αυτό το κείμενο δεν είναι για να “φωνάξουμε“, ούτε καν για να “προτείνουμε” κάτι. Έχουμε τόσες βδομάδες για να το κάνουμε, έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να φτάσουμε ξανά σε αυτό το σημείο. Οπότε ας πούμε κάτι διαφορετικό…

Είναι πολύ ευχάριστο που τα κείμενα με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση από εσάς είναι αυτά που αφορούν τους εθελοντές και το έργο τους, όπως και οι δικές μας απόψεις, “φρέσκες” κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ειδικότερα εκείνες που αφορούν προτάσεις και λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Όλα αυτά τα κείμενα τα αγκαλιάσατε και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Μπορεί να μην είναι υλοποιήσιμες ή τουλάχιστον έτσι να φαίνονται με την πρώτη ματιά, όμως δεν παύει να είναι νέες ιδέες. Και όπως λένε όλοι οι μεγάλοι εφευρέτες: “αρκεί μια καλή ιδέα για να ξεχαστούν όλες οι λάθος που προηγήθηκαν“. Ή κι αν δεν το λένε, κάπως έτσι θα το σκέφτονται, αυτό πιστεύω.

Με γνώμονα αυτό, εμείς σαν etoliko.gr θα συνεχίσουμε το “έργο” μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το βήμα σε όποιον πολίτη θέλει να εκφραστεί μέσα από την ιστοσελίδα μας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, χωρίς… κατευθύνσεις, άνευ “ταμπέλας“. Γιατί το καλό χρειάζεται ειλικρίνεια και αλληλεγγύη για να αναδειχτεί και να υπερκεράσει το άσχημο.

Κάτι που στο etoliko.gr το δίνουμε απλόχερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και επειδή οι ιδέες δεν “περιορίζονται” μόνο στα του τόπου μας, εμείς σαν ιστοσελίδα σκεφτόμαστε κι άλλα πράγματα για να κάνουμε ακόμα καλύτερη τη… διαμονή σας στο etoliko.gr.

Προσεχώς…

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*