Σε λίγες μέρες – την επόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου – για ένατη χρονιά, διοργανώνεται ένας θεατρικός Θεσμός στην πόλη μας το ‘Θεάτρου Όψεις – 2022″.

Πολύ καιρό πριν έχουμε ζητήσει ως Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”, να αποκατασταθεί το ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… που μεταφράζεται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα της τοπικής του Αιτωλικού ώς εξής: “μου είναι αδιάφορο, δεν με απασχόλησε καθόλου”.

Να σημειώσω εδώ ότι η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ χθες, στον χώρο του Μουσείου Βάσως Κατράκη, δεν ήταν επιλογή ανάγκης λόγω μη λειτουργικότητας του ανοικτού θεάτρου, αλλά προγραμματισμένη συνειδητά εδώ και καιρό από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Νίκου Καραγέωργου.

Αν αύριο λοιπόν, δείτε κάποιους να δουλεύουν στο θεατράκι για την αποκατάσταση του, θα είναι άτομα του Συλλόγου μας και οι γνωστοί εθελοντές… Είναι απαράδεκτο ένας τέτοιος χώρος να είναι έως τώρα, παρατημένος και απαξιωμένος… και κυριολεκτικά “χεσμένος”…

Εμείς, σαν Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτόν τον χώρο που χρόνια τώρα έχουμε συντηρήσει, έχουμε κοπιάσει και ιδρώσει, έχουμε χαρεί, έχουμε φιλοξενήσει άτομα από όλη την Ελλάδα κι έχουμε διαφημίσει το Αιτωλικό μας… Από αύριο κιόλας, με τις δικές μας δυνάμεις, όσο μπορούμε και με όσα μέσα διαθέτουμε, ξεκινάμε…. αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι κρίμα για τον τόπο μας και η ευθύνη για την ματαίωση του Φεστιβάλ και την δυσφήμιση του τόπου μας από τις συμμετέχουσες ομάδες, θα την χρεωθεί με αρνητικό πρόσημο, η τοπική διοίκηση Ενότητας Αιτωλικού και ταυτόχρονα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Δεν σας ζητάμε να χτίσετε αλλά να διατηρήσετε!

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”