Αγαπητοί συνδημότες,

Έχουμε αναδείξει το θέμα του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ως ένα από τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου μας, μαζί με το θέμα της ΔΕΥΑΜ. 

Το που θα καταλήγαμε ήταν μαθηματικά βέβαιο και γνωστό εδώ και πολλούς μήνες, αλλά η δημοτική μας αρχή δεν αξιολόγησε σωστά τους κινδύνους. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για κριτική και απόδοση ευθυνών, είναι άκρως επείγον να βρεθεί κάποια λύση για να μην πνίγουμε στα σκουπίδια με θερμοκρασίες 40 βαθμών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τον δήμο μας, η παράταξή μας έχει στείλει τον δημοτικό μας σύμβουλο κύριο Πάνο Παπαδόπουλο στην περιοχή,  για να έρθει σε συνεννοήσεις με τα μέλη του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Παλαίρου ώστε να κερδίσουμε κάποιο επιπλέον χρόνο. 

Έχουμε την ελπίδα ότι ίσως  μας δοθεί μία τελευταία  ευκαιρία, με ένα νέο πλαφόν 5.000 τόνων και για χρονική περίοδο τεσσάρων μηνών.

Αυτή την στιγμή συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Παλαίρου και θα έχουμε την απόφασή τους σύντομα και εντός της ημέρας.

Αν το πετύχουμε, ο Δήμος Μεσολογγίου θα πρέπει να θέσει σε λειτουργία, πάση θυσία, εντός χρονικού διαστήματος τεσσάρων μηνών από σήμερα τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, διότι άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα και ότι ο δήμος μας έστω και την ύστατη στιγμή θα σοβαρευθεί. 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το γραφείο τύπου