Η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για την επισκευή που χρειάζεται το Υπαίθριο Θέατρο έχει γίνει από τις ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα είχαν ενημερωθεί αυτοπροσώπως σε προσωπικό επίπεδο η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιτωλικού κ. Κων/να Μαντζή, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Μασαούτης αλλά και ο Δήμαρχος κ. Κ. Λύρος.

Το Θέατρο ήταν πάντα κλειδωμένο έτσι ώστε να «δυσκολεύει» λίγο την πρόσβαση σε παραβάτες οι οποίοι μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές, όπως επίσης και στους υπαίθριους πωλητές της Παρασκευής (κοινώς λαϊκατζήδες) οι οποίοι χρησιμοποιούσαν χωρίς προσοχή και χωρίς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής το χώρο ως τουαλέτα!!!

Το Θέατρο όμως ξεκλειδώθηκε όταν αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε το «κλάδεμα» των ευκαλύπτων και των λοιπών δέντρων εντός του χώρου. Και έπειτα παρέμεινε ανοιχτό για μεγάλο διάστημα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι υπαίθριοι πωλητές της Παρασκευής να έχουν άμεση πρόσβαση στο χώρο για την “ανάγκη” τους αλλά και οι «παραβάτες» να μπορούν εύκολα να βολιδοσκοπίσουν το χώρο…

Επιπλέον ο χώρος βανδαλίστηκε με γκράφιτι, τα οποία μας αρέσουν ως τέχνη, αλλά στα σημεία τα οποία έγιναν δε διευκολύνουν το σκοπό και τη λειτουργικότητα του Θεάτρου. Πολύ θα θέλαμε αυτά τα παιδιά που τα έκαναν να είχαν έρθει σε επαφή μαζί μας και να βρίσκαμε μαζί τις κατάλληλες πλευρές έτσι ώστε να γεμίσουν με χρώμα!

Έτσι λοιπόν ζητήσαμε και ξαναζητήσαμε να ξανακλειδωθεί ο χώρος! Κάποιοι από τη Δημοτική Αρχή μας έφεραν αντίρρηση λέγοντας ότι είναι ωραίος ο χώρος για να χρησιμοποιείται από το κοινό και για χώρος εκγύμνασης και να είναι ανοιχτός για το κοινό μιας και προσφέρει απογευματινό ίσκιο και δροσιά.

Και ναι, σίγουρα δε θα φέρναμε αντίρρηση γιατί κάθε άλλο αλλά και εμείς οι ίδιοι έχουμε απολαύσει τον καφέ μας τις απογευματινές ώρες προετοιμάζοντας κάποια θεατρική παράσταση ή αναμένοντας κάποιους φιλοξενούμενους … Με τη μικρή μας εμπειρία όμως γνωρίζαμε ότι όντας ο χώρος του Θεάτρου ανοιχτός θα επέτρεπε σε κάποιους άλλους να τον βανδαλίσουν και να τον κακομεταχειριστούν όπως και έγινε και αναφέρθηκε παραπάνω.

Έτσι λοιπόν απαιτήσαμε και ξαναπαιτήσαμε να κλειδωθεί και πάλι ο χώρος.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να κλειδώσουν οι εξώπορτες/καγκελόπορτες του Θεάτρου ήταν ο κ. Χρ. Μασαούτης, ο οποίος με δικά του έξοδα αγόρασε δύο αλυσίδες και κλειδαριές με τις οποίες «κλειδώθηκε».

Δυστυχώς όμως αργήσαμε! Οι παραβάτες ήδη είχαν βολιδοσκοπήσει και είχαν κάνει τις πρώτες ενέργειες για την αποξήλωση των σιδεριών! Και δεδομένου ότι στην περιοχή μας η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη το κακό έγινε!

Ξηλώθηκε η καγκελόπορτα, παραβιάστηκαν τα καμαρίνια, ξηλώθηκαν παράθυρα και πόρτες αυτών, κλάπηκε το ψυγείο, έσπασαν τα κεραμίδια, κατακρεούργησαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα και κατέστρεψαν το φωτισμό.

Και από την επόμενη ημέρα εμείς αρχίσαμε να συζητάμε με τη Δημοτική Αρχή πως θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και θα φυλαχτεί ο χώρος.

Και τηλέφωνα στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, και τηλέφωνα στον Αντιδήμαρχο, και όποιον βρίσκαμε από τη Δημοτική Αρχή του ζητάγαμε βοήθεια για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μας ενημέρωσε ότι είχε στείλει χαρτιά για υλικά! Το ίδιο και ο Αντιδήμαρχος! Και περιμέναμε… και περιμέναμε….. και ξανά τηλέφωνα, και ξανά έκκληση για βοήθεια!

Πάνε τρεις μήνες τώρα….Τον τελευταίο μήνα λοιπόν με δική του πρωτοβουλία και κατόπιν μίας πρότασης που του κάναμε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Μασαούτης καλήν την καρδίαν προσπάθησε να βρει ξυλεία για την αντικατάσταση των κερκίδων. Και βρήκε…Και μας την έφερε. δυστυχώς όχι την κατάλληλη, αλλά προσπάθησε. Θα πρέπει να τις τοποθετήσουμε μόνοι μας τις τάβλες. Μπορουμε;

«Τα σίδερα κ. Αντιδήμαρχε; Θα μπορέσουμε να ασφαλίσουμε τουλάχιστον ένα καμαρίνι; 10 μέρες μας έμειναν…..», είπαμε. «Δε βγαίνει προμήθεια από το Δήμο», ήταν η απάντηση.

«Μα τόσες μουσικές εκδηλώσεις! Συναυλίες με γνωστούς και μη καλλιτέχνες… Τόσα χρήματα…. Άμα ήταν δύο λιγότερες και φτιάχναμε το θέατρο, τι θα πείραζε;» αναρωτιόμαστε εμείς…. Απογοήτευση…. Λύπη…. Δε θα γίνει το Θεατράκι μας φέτος…. Να ακυρώσουμε τις παραστάσεις λέμε…. Όχι, ας το δούμε θετικά λέμε κάποιοι άλλοι…. Κάτι θα καταφέρουμε. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλον…. Ζητάμε τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας και εμείς με τη σειρά μας. Ήδη εχτές το απόγευμα έγινε η αρχή αποκατάστασης των κερκίδων ξεβιδώνοντας και αφαιρώντας τις σάπιες τάβλες των κερκίδων.

Σήμερα τηλεφωνήσαμε στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κ. Μαντζή και της ζητήσαμε να γίνει από συνεργείο του Δήμου καθαριότητα των «ακαθαρσιών» στο χώρο καθώς επίσης να απομακρυνθούν οι σάπιες τάβλες. «5 μέρες μας έμειναν» της είπαμε….. «Αυτό είναι εφικτό» μας απάντησε. «Να μας ενημερώσετε!» ζητήσαμε.

Η Δημοτική Ενότητα Μεσολογγίου και η Πρόεδρος κ. Δασκαλή ήδη προσφέρθηκε με χρηματικό ποσό να βοηθήσει . Προς ενίσχυση του Συλλόγου για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Θέατρο.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. θα είμαστε εκεί για να συντονίσουμε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του χώρου.

Έχουμε καλέσει τον Αντιδήμαρχο κ. Μασαούτη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα. Μαντζή.

Καλούμε και όλους τους συντοπίτες μας που μπορούν να βοηθήσουν είτε χειρωνακτικά είτε με κάποια πρόταση είτε γνωρίζοντας κάποιον που μπορεί να βοηθήσει…

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» και τα μέλη του «δουλεύουν» όλα αυτά τα χρόνια και προσφέρουν τον ελεύθερο τους χρόνο αφιλοκερδώς και έμπρακτα για στηρίξουν και να αναβαθμίσουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι αυτού του τόπου και αυτής της πόλης.

Μία ακόμη φορά θα προσπαθήσουμε για αυτό!

Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε!

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται με το Ανοικτό Θεατράκι Αιτωλικού;;;

Διαβάστε επίσης: Ο ΠΜΣ «Το Αιτωλικό» για το Ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού

Διαβάστε επίσης: Η σημερινή κατάσταση από το «θεατράκι» Αιτωλικού (φώτο)