Γεμάτη και δύσκολη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τον μικρό μας τόπο.

Αρχίσαμε με τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης του ανοικτού θεάτρου Αιτωλικού, συνεχίσαμε με την μερική και συνετή απαγόρευση της ρίψης των σκουπιδιών και κλείσαμε με το κόψιμο των ευκαλύπτων στο παλιό καρνάγιο του αείμνηστου Αντώνη Βλαχόπουλου στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Κάθε μέρα και από ένα πρόβλημα.

Προβλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Προβλήματα στα οποία δόθηκαν μερικές λύσεις. Προβλήματα στα οποία δεν βρέθηκε καμία λύση.

Και αναρωτιέμαι πως λύνει τα προβλήματα της μια δημοτική αρχή.

Υπάρχει πλάνο από πριν για την λύση των προβλημάτων ή «όταν βγούμε το συζητάμε»;

Υπάρχει πρόγραμμα αντιμετώπισης / επίλυσης προβλημάτων και προοπτικής του τόπου ή «πάμε να κερδίσουμε και μετά το βλέπουμε»;

Κερδίζουμε την δημαρχεία για να λούσουμε τα προβλήματα του τόπου μας και να διευκολύνουμε την ζωή μας ή για να καλύψουμε προσωπικά μας «θέλω»;;;

Κάνω διάφορες σκέψεις για να καταλαβαίνω αυτούς που με διοικούν και το πως μπορώ να τους βοηθήσω για να λύσουν τα προβλήματα του τόπου μου.

Δυστυχώς, η τωρινή δημοτική αρχή, από ότι έχω καταλάβει αυτά τα τρία χρόνια που διοικεί, λύνει προβλήματα μόνο όταν αυτά δημοσιοποιηθούν μαζικά στο διαδίκτυο.

Όπως για παράδειγμά έγινε με το θεατράκι της πόλης μας. Την συντήρηση και την επισκευή των βλαβών του θεάτρου την ζητάει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» από το Πάσχα και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και τις εικόνες εγκατάλειψης το θεατράκι σουλουπώθηκε μέσα σε λίγες μέρες.

Όπως για παράδειγμά έγινε με το θέμα των σκουπιδιών. Πολίτες από όλη την επικράτεια του δήμου αναρτούσαν κάθε λίγο και λιγάκι φωτογραφίες με γεμάτους κάδους σκουπιδιών και την επομένη τα σκουπίδια να μαζεύτηκαν.

Προσωρινές λύσεις αλλά λύσεις.

Και αναρωτιέμαι ξανά, δηλαδή η μαζική και η ομαδική δημοσίευση του προβλήματος είναι η λύση για να πιεστούν οι δημοτικοί μας άρχοντες και να βρουν λύσεις; Θα πρέπει να φτάνουμε στο «έπρεπε να γίνει όλο αυτό;», όπως είπε μια δημοτική «ψυχή», για να δοθούν λύσεις;

Γιατί, αν είναι αυτός ο τρόπος οι δημότες να είναι ενεργοί και να βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή να λύσει τα προβλήματα τους πιέτε το μας ΞΕΚΑΘΑΡΑ να το εφαρμόσουμε.

Θεωρώ ότι η βοήθεια θα είναι απλόχερη από όλους.

Αλλά πριν μας το πείτε, πείτε μας για να κατανοήσουμε την κατάσταση ότι η δημοτική ομάδα δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε πλάνο για τον δήμο μας και ότι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι (εκτός δυο – τρεις) είναι κορμιά δίχως άποψη, γνώμη και όραμα για τον δήμο μας.

Απλά, πείτε το μας.

Τέλος, όσον αφορά το «κλάδεμα» των ευκαλύπτων μην το ψάχνεται, λίγο ο δήμος που συναλλάσετε με κόσμο για να έχει υποψήφιου και ψηφοφόρους για τις εκλογές, λίγο ο εργολάβος που ήθελε περισσότερα ξύλα για να τον συμφέρει η δουλειά, λίγο οι φωνές για απομάκρυνση των Ρομά του είχαν κατασκηνώσει στο μέρος, λίγο να διευκολυνθούν οι εργασίες συντήρησης και μεταφοράς του καραβιού, έγινε το κακό.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*