Με μια σεμνή αλλά εξαιρετικά συμβολική τελετή  στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράφτηκε  στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων  «Μποτσάρεια 2022».

Επιστέγασμα των ομιλιών των Δημάρχων, Καρπενησίου και Μεσολογγίου  ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο Δήμους καθώς και η δέσμευση για προάσπιση της φιλίας, της συνεργασίας και του αγώνα για εκπλήρωση κοινών στόχων και οραμάτων.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, χαρακτήρισε το Μάρκο Μπότσαρη  μια ισχυρή προσωπικότητά του  συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κινεί καταστάσεις  και ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Ο Μάρκος  μας όρισε το δρόμο. Ο Μάρκος Μπότσαρης , ο χιλιοτραγουδισμένος, ο υπερασπιστής του Μεσολογγίου,  εδώ,  στο Καρπενήσι επέλεξε  ένδοξα και ηρωικά να δώσει  την τελευταία του μάχη. Και έπεσε εδώ. Το Μεσολόγγι της Αυτοθυσίας, της Εξόδου, των Ιδεών και των Συμβόλων φιλόξενα τον αγκάλιασε. Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του ήρωα μας σήμερα θα βρίσκει αναπαμό και αγαλλίαση.

Έχουμε λοιπόν χρέος απέναντι στον εθνικό μας ήρωα,  στον υμνητή της ενότητας του αγώνα και των Ελλήνων,  να ενώσουμε τους τόπους μας και μαζί να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο Καρπενήσι, για ένα καλύτερο Μεσολόγγι, για μια καλύτερη Ευρυτανία, για μια καλύτερη Αιτωλοακαρνανία και για μια καλύτερη πατρίδα».

Οι Δήμαρχοι των Αδερφών Πόλεων, Νίκος Σουλιώτης και Κώστας Λύρος, μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου αδελφοποίησης, αντάλλαξαν δώρα φιλοφρόνησης και ενθύμια από τον κάθε τόπο.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με πομπή 27 Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων, συμπεριλαμβανομένων και συλλόγων από τον Δήμο μας, όπου με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές τους και με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Καρπενησίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κινήθηκαν στην οδό Ζηνοπούλου με κατεύθυνση προς την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Στο μνημείο του ήρωα ακολούθησε επιμνημόσυνη  υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Γεώργιου και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των Τοπικών Αρχών αλλά και των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου