Σήμερα δεν θα γράψω για κάποια πρόταση. Ούτε θα κάνω κάποια κριτική στην δημοτική αρχή.

Σήμερα δεν θα γράψω πολλά, απλά θα αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο πρώτο δημοτικό σχολείο.

Άγνωστοι έσπασαν με πέτρες να τζάμια των παραθύρων στις πίσω τάξεις του πρώτου δημοτικού σχολείου. Αυτή την άσχημη είδηση μου την μετέφερε ο απεγνωσμένος διευθυντής του σχολείου. Μου ανέφερε κιόλας ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο που συμβαίνει το ίδιο παραστατικό. Όπου σε καμιά περίπτωση οι αρχές δεν του έδωσαν λύση.

Έτσι έρχομαι και ρωτώ τον εαυτό μου αλλά και σας, ποιοι έκαναν τις ζημιές;;

Προσπαθώντας να κατανοήσω τα γεγονότα και να δώσω απάντηση στην ερώτηση μου παραθέτω δύο «ορισμούς».

Ανεγκέφαλος = Ο άνθρωπος χωρίς εγκέφαλο. Ο άνθρωπος με πολύ χαμηλό IQ που δεν μπορεί να καταλάβει. Ό άνθρωπος που προκαλεί άσχημες / χαζές / ηλίθιες πράξεις χωρίς λόγο.

Βάνδαλος = Ο άνθρωπος που καταστρέφει (ιδίως μνημεία, έργα τέχνης, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους) χωρίς λόγο.

Οπότε, ανεγκέφαλοι ή βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια στο 1o δημοτικό ;;;

Η έλλειψη παιδεία των ατόμων αυτών είναι το μόνο σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση, οριστική ή μη. Μόνο αποκαταστείται η ζημιά.

Το θέμα μας, όμως, θα πρέπει να είναι να μην γίνεται ή ζημιά ή να ελαχιατοποιηθούν το καταδύναμη.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Πως θα προφυλάξουμε τα σχολεία μας και κάθε δημόσιο ή δημοτικό ή ιδιωτικό χωρο για να μην ξαναγίνουν τα ίδια.

Ακόμα καλύτερο ντε, θα ήταν να διδάξουμε παιδεία στους νεότερους ή σε «ειδικές» ομάδες για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλή ΑγιαΓάθη να έχουμε, με υγεία, γλέντι, τραγούδι, χορό, χαρά, φώτιση και ελπίδα.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*