Επιστρέφω αγκομαχώντας, μετά από απουσία …λίγων Παρασκευών, λόγω “νεογέννητων υποχρεώσεων”!! 

Έγιναν πολλά αυτή την περίοδο για τα οποία δεν έγραψα. Έγιναν και κάποια για τα οποία δεν γράψαμε καθόλου στο etoliko.gr. Αλλά πόσα να προλάβουν τρία άτομα με τόσες υποχρεώσεις;; (Θα κάνω, όμως, μια μικρή παρένθεση για να επισημάνω την απίστευτη αλληλοστήριξη των συντακτών μας, που όταν δυσκολεύεται ο ένας, ο άλλος μπαίνει μπροστά και βγάζει το φίδι από την τρύπα!)

Δε θα γράψω πολλά σήμερα αν και ήθελα να αναφερθώ σε πολλά: στις εκδηλώσεις που έγιναν, στο “θεάτρου όψεις”, στο πανηγύρι μας, στα σημάδια που μπήκαν για τους ιππόκαμπους και τον “σούπερ Λάμπρο” (Χαρέλο) με το φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας, στο φεστιβάλ των Messolonghi by locals, στον ασταμάτητο Κώστα το Γαλανό και τη συμμετοχή του στο ironman (!!!), αλλά και σε παρατράγουδα όπως τα σκουπίδια, όσους τα πετάνε απροβλημάτιστα στο λιμανάκι και στα άλλα σημεία με παγκάκια, τα αυτοκίνητα που τρέχουν με τέρμα τη μουσική και αράζουν στο δασάκι και δίπλα στο άγαλμα “πειράζοντας” με χυδαίο τρόπο τις διερχόμενες κοπέλες, τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στην παραλία. Πολλά τα θέματα…
Ίσως επανέλθω για κάποια από αυτά…

Σήμερα, όμως, θα γράψω για τις μέρες πριν τις παραστάσεις του “θεάτρου όψεις”, αλλά και τις μέρες που προηγήθηκαν της επίδειξης αλόγων. Και εννοώ αυτόν τον οργασμό εργασιών! 
“Ξαφνικά” επιστρατεύθηκε ο Δήμος με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματά του, ενώ όλοι μέχρι τότε θεωρούσαμε – ή τουλάχιστον  έτσι μας είχαν δώσει να καταλάβουμε – ότι κάτι τέτοιο δεν είναι υλοποιήσιμο, για να μην πούμε αδύνατο!

Πώς, λοιπόν, έγινε το “θαύμα”;

Εκτός από τους πανταχού παρόντες εθελοντές -οι οποίοι, ούτως ή άλλως, είναι οι βασικοί “μπροστάρηδες” σε κάθε δράση του τόπου- καταλυτική υπήρξε η πίεση των ενδιαφερομένων, των συλλόγων που εμπλέκονται σε κάθε εκδήλωση αντίστοιχα.
Αναφέρομαι στον Πολιτιστικό σύλλογο (Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «το Αιτωλικό») και τους “καβαλαραίους”, οι οποίοι, αντίστοιχα, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να «σουλουπωθεί» το θεατράκι και να μεταφερθεί η μανέζ στην παλιά της θέση, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίδειξη των αλόγων.

Ηθικό δίδαγμα; Αν θες (Δήμαρχε και λοιποί υπεύθυνοι), μπορείς. Ή καλύτερα, αν σε «ζορίσουν» λίγο παραπάνω, αναγκάζεσαι να «μπορέσεις». 

Δε θέλει κόπο. Ενδιαφέρον θέλει. Ενημέρωση για τα προβλήματα, αλλά και ενδιαφέρον ώστε να βρεθεί λύση. 

Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη του Μεσολογγίου.

Ούτε ζητήματα είναι μόνο όσα βολεύουν για τις δημόσιες σχέσεις.

Κάποια ζητήματα ίσως είναι απλό να επιλυθούν, αν κάποιος απλά ασχοληθεί.

Το δασάκι, για παράδειγμα, μαραίνεται απότιστο όλη αυτήν την περίοδο, αλλά μόλις χρειάστηκε πότισμα για να διαμορφωθεί το έδαφος της μανέζ, εγκαταστάθηκε άμεσα και το έδαφος πρασίνισε αμέσως. Ήδη στο σημείο που εγκαταστάθηκε πάλι η μανέζ και ο χώρος καθαριδτηκε, μαζεύονται παιδάκια με τους γονείς τους για παιχνίδι.

Κάποια ζητήματα είναι απλά, αλλά δεν τους δίνεται καμία σημασία…

Κάποια ζητήματα είναι απλά, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα λύσει.

Βάσω Νικολογιάννη

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*